ACEL coleg enervant

phone-call

Definition Of Stress: The Confusion Created When One’s Mind Overrides The Body’s Desire To Beat Or Choke The Living Shit Out Of Some Asshole Who Desperately Needs It.

Birouri “open-space”. Fiecare își vede de treaba lui pînă cînd apare el. Gălăgios, lăudăros, gureș, încercînd să pară amabil și de comitet, interacționînd cu fiecare pe un diapazon potrivit mai degrabă Pieței Victoriei decît unui spațiu destinat muncii în liniste. Rîde la orice replică și, la drept vorbind nu e nimic rău aici, afară de doua chestiuni: rîde doar la glumele lui și 2) nu are simțul umorului. Altcumva, omul e un tonomat de bancuri. În timp ce scriu îmi vin în minte unele dintre ele:

…Mereu e în ultimul loc în care cauți! Hahahahahaha
…The more the merrier! Hahahahaha
…[către un grup de fete] Ladies, please! Hahahahaha
…[către o fată cu ținuta potrivită caniculei de afară] Agent provocateur… Hahahahahaha
…E în conferință telefonică cu căștile pe urechi și mai scoate cîte-un ‘mhm. This sounds engaging. Hahahahahahah’. Norocul lui că e pe ‘mute’.

Mai apoi e colega care confundă piersicile și prunele cu șaorma. Ori de cîte ori mănîncă fructe (adică zilnic), le ține între două degete, mușcă din ele cu nesaț și soarbe zeama ca nu cumva să-i pice vreun strop pe espadrile.
Acompaniată de plescaieli și opinteli la care pînă și piersica zice în sinea ei “Halt!, mă predau, gata, poftim, ia și pulpa asta, ți-o storc eu de zeamă, numai termină odată cu suptul ăsta!”, reușește să ferească mobilierul și papucii de orice strop, după care duce frumușel sîmburele pînă la cană șiii taman cînd să-ți treacă urticaria ițită de la tot supliciul, slurp! Îl prinde și-l ține captiv în ventuze unde-l mozolește și-l văduvește de ultimele franjuri de miez, ca nu care cumva să-l lase să pice în cană așa zdrențuit. După efortul ăsta susținut clătește cu o gură sănătoasă de apă, producînd o implozie zgomotoasă sticlei deja vălurită de la atîta abuz.

Ea nu e fată rea, dimpotrivă; însă s-ar putea să-i vin de petrecanie. Va fi crimă. Va veni pe nepusă masă. Și voi accepta rigorile oricărei sentințe.

Inofensivă dar cu apucături cleptomane e colega care trece pe lîngă tine, te bate amabil pe umăr, te salută, te întreabă de sănătate – totul în timp ce îți ia snickers-ul de pe birou, îl desface, că și-așa nu-l mîncai tu pe tot și oricum ciocolata nu-ți face bine, hahaha, nu-i așa?, hai, măi, ce te încrunți așa la mine, te pup, pa! Poate ieșim și noi la masă, bine?

Nu o bănuiesc de răutate dar colega de vizavi bate tastatura de zici că aceasta din urmă i-a omorît familia. Slavă Domnului că n-are o tastatura din cele vechi – IBM model M, alea care la orice apăsare scoteau un click de trezeau spasme în vecinii de palier.

Bîțîitul din picior. A dat jos cărți, agende, plăcuțele cu nume, a încurcat cablurile, la naiba!, nu pot să beau un pahar cu apă fără să mă simt în Jurassic Park!

Fata care mănîncă ciorbă aburindă la prînz. În birou. Pe căldură.

Și că veni vorba – aia care oprește aerul condiționat cînd afară sînt 36 de grade. Pentru că o trage curentul și face gîlci.

Colega care tipărește tot. Toată ziua. Din momentul în care vine la serviciu pînă pleacă. A vazut o prezentare? O tipărește. A primit un email? Îl tipareste. Trimite un email? Îl tipăreste. Caută ceva pe Google? Tipărește rezultatele. Îmi vine să strig cînd iese cîte-o foaie: “Timbeeeer!!!”

Aia care vine la mine în timp ce lucrez, nu mă întreabă nimic și intră direct în subiect:

“Știi, nu s-a facut aia.”

“Ți-ai verificat mail-urile?”

“Care?”

“Pe care le-am trimis săptămîna trecută.”

“Nu mai știu, că mă tufe aia la cap să-i trimit raportul.”

“Da, s-a rezolvat de săptămîna trecută, așa să-i spui.”

“Bine, fă-mi și mie un raport cu aia.”

“…Te rog frumos.”

“…Te rog frumos, da.” Asta de vreo 10 ori pe zi.

Ăia care fac abuz de ‘basically’ în toate discutiile.

Alea/ăia pe care le/îi saluți cînd treci pe lîngă ele/ei, te uiți în ochii lor iar ei tac ca momîile fără să zică nimic.

Întrebare: știe careva cum se mărește guma in Paint?

Advertisements

2 thoughts on “ACEL coleg enervant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s