Indreptar pentru prostovani

asdasdasdad

Singurul leac pentru mahmureala este timpul. Punct. Ce sucuri, ce hidratare, ce apa, ce piine prajita? Aiureli. Somnul e sfint, o zi intreaga de leneveala, eventual cu capul sub patura ca sa nu te vada nimeni si nimic, nici macar soarele. Trebuie sa te ingropi de rusine cum poti mai bine.

Bun, acum ca am stabilit care e leacul, sa vedem de ce l-am adus in discutie. Din pacate, pentru ca esti nerod iar natura nu te-a inzestrat cu un portofoliu consistent de simt de raspundere si ratiune, insisti ca si in timpul saptaminii sa calci neaparat pe bec. Sau sa faci vitejii. Asa se intimpla ca zilele ‘de dupa’ devin adevarate cosmaruri in care incerci sa supravietuiesti. Te trezesti dimineata cu gust de tejghea in gura, pielea inca emanind miros dulceag de alcool ne-metabolizat iar capul atirnindu-ti ca o ghiulea pe umeri. Te gindesti daca nu cumva, in nemernicia ta, ai omorit pe cineva cu o seara inainte sau care e motivul supliciului dar mai apoi incep sa-ti revina incet amintirile. N-a fost nimic prea grav, afara, doar de prostia ta monumentala. Primul impuls e sa-i trimiti sefului un mesaj si sa te scuzi ca nu poti veni la serviciu, nu te simti bine, te supara rinichiul, a luat-o o piatra la vale, vezi tu ce-i spui. Dar ce te faci daca ai petrecut noaptea trecuta cu alti veseli-paharnici, colegi de birou? Ce-or sa zica aia? Mda… Si, totusi, hai sa ceri o zi libera. Dar nu mai ai multe si ai promis ca luna viitoare plecati la rudele ei. Uf! Deschizi totusi telefonul si iti sar imediat in ochi mesaje expediate la ore la care liliecii se agata agale de crengi. Le citesti si simti cum iti creste pulsul cu fiecare cuvint scurs. Iti lipesti o palma peste fruntea aia ingusta, iti apreciezi in sine talentul scriitoricesc de care pina atunci aveai prea putin habar iar peste toate astea, brusc iti sare si somnul. Rizi, dar nu e risul tau, te speli, clatesti bine, apa de gura cit pentru o saptamina si te sui in primul taxi care-ti iese in cale. Cum intri la caldura te ia cu ameteli. Cu ultimele sfortari incepi sa ticluiesti planul pentru leacul de mai sus. Adica pentru somn. Nu conteaza ca vei fi la birou, tot trebuie sa faci cumva sa pui geana peste geana.

Trei chestii sint de luat in seama in elaborarea unui astfel de plan: pentru a dormi in timpul orelor de lucru trebuie 1) sa parasesti incinta, 2) sa setezi alarma si 3) sa nu fii vazut de altii. Lectiile astea sint importante pentru orice idiot incapabil sa-si evalueze abilitatile de a metaboliza eficient alcoolul (sau de a sta departe de el). In fine, nu mai e loc de reprosuri. E de-ajuns ca esti mahmur la serviciu si ca trebuie sa traiesti cu rusinea asta. Si cu cea a sms-urilor nocturne. Sau ca i-ai urlat la interfon ca un motan in calduri la ora 2 (stii tu cui). In fine.

Cel mai sigur loc pentru a trage un pui de somn la birou e in propria masina. Sau, daca ai un coleg binevoitor, in masina lui. Daca iti poti reprograma sedintele, cu-atit mai bine. Te sui frumusel in masina, conduci citeva minute pina ajungi pe o straduta laturalnica, te intinzi pe bancheta din spate si pui ceasul sa sune undeva peste 5 sau 50 de minute, functie de gravitatea situatiei.

Daca nu ai sau nu poti face rost de interiorul unei masini, e mai complicat. Complicat dar nu imposibil. Cauta o sala de sedinte fara ferestre, incuie-te in ea si trage un power nap. In caz ca nu poti incuia usa, nu-i nimic; te proptesti cu picioarele in ea. E si un mecanism de alarma eficient; cum intra cineva, te trezesti instant. In tot timpul asta, ai grija sa nu te vada nimeni!

Un prieten de-ai mei mi-a spus cum a folosit odata toaleta pentru a trage un pui de somn. Metoda aceasta imi pare destul de laborioasa, unde mai pui ca e destul de greu sa dormi stind in fund pe un capac de WC alunecos. E doar o parere.

Am mai auzit de mahmuri olimpieni care se antrenasera sa doarma in picioare, cu capul sprijinit de perete dar cred ca este doar un mit urban perpetuat de niste glumeti.

Nu uita de prinz! Pauza de masa e un prilej bun pentru a-ti destinde muschii incordati de-atita suferinta, asa ca profita de ocazie.

Buuun. Acum ca ti-ai mai revenit cit de cit, trebuie sa faci si niste post-nap cleaning. Uita-te bine in oglinda sa n-ai vreo dunga pe fata – de la velurul pe care-ai adormit ori de la rosturile din faianta, naiba sa te ia, tu stii pe unde-ai amortit. Oricum arati praf, atita-ti mai lipseste sa iesi triumfator din toaleta cu urme adinci in frunte sau obraji. Fa repede citeva genuflexiuni ca sa pui singele in miscare, ciupeste-te de obraji sa le dai roseata si iesi din toaleta ca si cum ai fi stirpit toti paianjenii. Cu zimbetul pe buze, doar nu s-a intimplat nimic.

Data viitoare bea naibii mai multa apa sau ia-ti o zi libera si nu mai veni mahmur la birou, golanule! Iar cind ajungi acasa da-ti nadragii jos, arunca-ti camasa, trage un tricou pe tine si arunca-te pe saltea. Meriti, you Bad-Decision All Star!

Sursa foto.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s