Avem un vot, cum procedam?

img

Mai intii de toate, ce s-a intimplat: s-a intimplat ca mai tot centrul si vestul tarii s-a inseninat in timp ce restul tarii sta bine-mersi intr-o euforie rosie. (la ora scriiturii numaratoarea pentru Bucuresti & Ilfov nu era finalizata) S-a intimplat ca multi compatrioti de-ai nostri din strainatate au stat ore in sir la rind incercind sa voteze, unii reusind dupa 4, 5 ore in timp ce altii au ajuns obositi, plini de nervi, imbufnati la usile ambasadelor/consulatelor fara sa fi reusit sa-si exercite dreptul constitutional.

Subscriu celor scrise de Iulian Tanase, in sensul ca – da, am luat si eu foarte personal aceste alegeri. E greu sa fii obiectiv cind vezi cum se impart voturile si nu poti sa nu te abtii de la a-i cataloga intr-un anumit fel pe cei care pun stampila cu gindul la stomac. Iar perspectiva de a-l vedea pe Ponta ridicat la rang de presedinte al acestei tari ma infurie peste masura. Imi e groaza cum atitia si-atitia oameni nu vad cum omul este clar un impostor, un ipocrit, un nesimtit, un obraznic de cea mai joasa speta. Sa nu mai zic de presurile de la Antene & co. care nu mai catadicsesc sa-l ridice in slavi si sa ne desconsidere pe noi, astia care – da, reprezentam clasa de mijloc satula, ba! de toate scursurile si manipulatorii astia ordinari! Sa respiram, zic.

Din pacate – pacatele lui, Iohannis asta n-a fost suficient de batos in campania de pina acum. Nene, e vorba de un moment de cotitura, inteleg ca matale, poate ca nu ai prea multe de pierdut insa te-ai angajat intr-o lupta care presupune inghionteala, aplomb, mai un uppercut in barbie, un spirit ceva mai incisiv, ce pacatele!, reprezinti niste oameni, imparti cu ei niste principii, depind multe si multi de prestatia dumitale! In regula, ne-ai prezentat citeva planuri, ai trasat niste linii de dezvoltare pe termen lung dar ele au parut in mare parte platitudini. Complet de acord, e alt tip de campanie, mai molcom, mai asezat, omul care nu spune multe dar face. Insa ce te faci cind vine un cameleon din asta pontac de iti rastalmaceste orice vorba si te ironizeaza orice-ai zice sau face? Taci si-ti vezi in continuare de strategia ta, oricit de paguboasa ar fi? Eu sper sa nu.

Mai sint doua saptamini, timp in care neamtul are munitie venita pina acum mura-n gura. Ii are pe toti puscariabilii din PSD, ii are pe toti condamnatii din PSD, are dosarele astea mamut (Microsoft, EADS), are bataia de joc la adresa diasporei, are discursul post-scrutin al lui ponta (“Vedeti, la Paris daca nu se fraudeaza, se face coada / Am privit cu scarba prezenta lui Blaga, Ungureanu, in sediul USL, alaturi de Klaus Iohannis”) – nene! sari la beregata! A venit timpul pentru putin bîzdîc, nitel arțag, o cafteala, un luat de guler, o trinta barbateasca. Nu mai e timp de bonomie, clasa ori stil. Nu cu astia!

Cit despre noi, astialalti cu minte la cap, trebuie mobilizare. Se pot rasturna voturi, situatii, rezultate. Eu inca am incredere. Ca daca nu… revin la resemnarea din descriere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s