Inapoi la ale noastre

Imbujorat nevoie mare dar mindru in fiinta-mi, acompaniat de surlele si trimbitele din urechile si mintea mea anunt ca Hermetica nu si-a dat inca obstescul sfirsit. La o adica, ar fi fost si pacat ca o astfel de intreprindere filosofica sa ramina in paragina dupa aproape 4 (patru) ani de fiintare.

Tumblr e frumos, e simpatic, e cool. Poti urca muzichii si publica pe blog (una pe zi, moka), poti pune poze pe care mai apoi platforma ti le aranjeaza intr-o galerie fistichie, poti pune .gif-uri animate fara prea mult stres dar mai toate astea sint completate de o echipa de programatori cu experienta de net-cafe (altfel nu-mi explic instabilitatea platformei).

WordPress e ca un soi de tatuc mai intelept peste toata blogosfera, cu mentiunea ca parintele asta cu timplele incaruntite are un alter-ego supradimensionat. Stie ca iti ofera cele mai bune optiuni, dar pentru a avea acces la ele trebuie sa-i cistigi increderea. Iar pentru a ajunge acolo, e nevoie de cotizatie. Vrei sa ai CSS mestesugit? Scoti bani din pusculita si achiti cheltuielile. Vrei sa publici mp3-uri nestingherit? Mai scormonesti in buzunare dupa maruntis si iti cumperi privilegiul.

E, oi vedea eu cum le-oi impaca pe toate. Cert e ca – vorba lui Mage – destul cu nebunelile adolescentine si apucaturile nesanatoase; e timpul sa revenim cu picioarele pe pamint, la seriozitate, sobrietate si simt de raspundere.

Da’ umorul, umorul unde-l lasi? Pai vine la pachet cu simtul de raspundere, nu? 🙂

Advertisements

6 thoughts on “Inapoi la ale noastre

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s