Romania vs. Franta: 0-0

Astazi fara nici o bruma de pamflet ori ironie, pentru ca n-a fost nimic de ris in evenimentul de-aseara.

Recunosc, m-am simtit un pic jenat de penibilul situatiei. Sa vezi cum dupa fiecare sut pamintul fuge literalmente de sub picioarele jucatorilor e ceva rar intilnit in fotbal. Parca ma puneam in locul francezilor si ma gindeam “ma, misto arena asta, da’ ce-i cu brazdele astea de pamint?!” Pe de-o parte s-a depus efort, pe de alta s-a batut joc. Inteleg ca la mijloc e aceeasi firma responsabila si cu nisipul din meciul de-acum citiva ani impotriva Danemarcei (5-2 pentru ei) – firma fratelui baronului Oprisan.

Am vizionat meciul pe net, live streaming de pe canalul frantuzesc M6. Eleganti comentatorii, n-au boscorodit si n-au ironizat pe nimeni; s-au limitat la a puncta calitatea deplorabila a gazonului care, in ultima instanta s-a rasfrins asupra calitatii jocului ambelor echipe.

In fine… Am zis – nu injur pe nimeni, n-are rost – nici nu sint in pozitia de-a arunca sudalme. Mi s-a parut aseara ca sintem o natie sarmana ce incearca sa-si mai schimbe conditia dar se poticneste inevitabil de te miri ce neajuns. Ca un om ambitios caruia i se pun piedici invizibile si care sfirseste in blazare. O deznadajduire perpetua.

Advertisements

2 thoughts on “Romania vs. Franta: 0-0

  1. maitre, nu trebuia decat sa joace un singur meci inainte sau sa faca un antrenament, doua, atat! sau chiar le-au jucat dar n-au luat masuri, pentru ca, inevitabil, este in ADN-ul nostru sa ne facem de ras

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s