zee nighty-night manoeuver_31082011

Asta-seara un mix eclectic cu niste bucatele nou-noute. Mai intii si-ntii o delectare cu un electro-pop melodic direct din UK, pe numele lui de botez “Days are numbered” (Panda Gold). Auster si emotiv, organic, digital, stralucitor si sumbru – o suita de contradictii care iti tin castile lipite de urechi pe toata durata celor 5 minute si ceva de auditie. Poate una din cele mai interesante compozitii electronice pe care-am auzit-o anul asta (cel putin pina luna viitoare la lansarea noului album Plaid – Scintilli)

“Hardcore will never die but you will” – albumul rock-instrumental al Mogwai n-a fost unul din cele mai reusite ale trupei, dar a avut citeva bucati rasarite. Noul EP (Earth Division) contine 4 piese a caror lansare separata a fost motivata de linia melodica mai ‘cuminte’ a trupei, iar asta se simte in fiecare compozitie; o infuzie de viori si acorduri de pian melancolic iar pe alocuri cite-un riff de chitara mai nervos. E cum mi-as fi dorit sa sune ultimul album The Album Leaf (dar comparatia e nelalocul ei pentru ca Mogwai sint Mogwai si nu altcineva).

Atmosferic dubstep din… sa te tii – Rusia, si nu Londra ori the US of A cum am fost tentat sa cred. Nocow – Moonlight Flit, un baiat din St. Petersburg – cu un sound reminiscent cluburilor londoneze.

Last but not least, Future Islands – cu ritmul lor optzecist molipsitor m-a dus cu gindul departe, departe di tat, la virsta la care singurele griji tineau de ce coclauri sa mai bat miine ori cit de departe putea sa zboare pisicul bunicii (avind in minte ultima lansare cind aproape ca atinsese virful acoperisului). Ma rog – sa dam play si sa ne gindim cit de inocenti eram odinioara…

Panda Gold

Mogwai – Drunk and Crazy

Nocow – Moonlight Flit

Future Islands – Find Love

Advertisements

3 thoughts on “zee nighty-night manoeuver_31082011

  1. omfg! what happend cu bg pal, ela finut si hodinitor care punea atat de bine in evidenta bannerul… doara n-ai fi blue???? coane, revino-ti :))

  2. Gata, gata, gata! Si-a revenit! A fost o pana de curent, am lasat mira pe fundal :))) Am zis sa incerc o cosmetizare. Aiurea…

    Nu mai schimb nimic pina nu reactivez domeniul (i.e. numelemeu.com) si fac upgrade la wordpress. Am zis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s