TouchPad, partea 2

Tii degetul apasat ~4 secunde pe buton… si astepti. Numeri o oaie, doua, trei, alta se mai impiedica, vine berbecul – trece direct prin uluci, le rupe, mai sare o oaie iar restul pina la 63 trec prin direct prin ruptura gardului.

Dupa minutul-asta-si-trei-secunde de zgîit ochii la doua consoane intr-un cerc (hp; subtil, nu?) stai si te intrebi ce te mai asteapta? Ce sa fie, urmeaza configurarea aparaturii cu pricina – care configurare, in lipsa unei conexiuni fara fir poti s-o lasi balta si sa te apuci de alte lucruri de importanta mai imediata. Norocul face sa dai de-o retea wireless – securizata, da, dar tot norocul isi face simtita prezenta asa ca ai la indemina si parola. Buuun… Nume – subsemnatul, intrebare de siguranta – raspuns, tap, tap (doar acum avem tableta si facem ‘tap’, nu?), porneste hardughia.

“now what?!” Fundal albastru-degrade, 6 iconite jos si cam atit. De unde si cu ce sa-ncepi? Netu’. veveve.reddit.com. Merge.

Oukey… Ciupesti & maresti si ramii un pic pe ginduri cind vezi ca gradul de marire nu iti permite o ajustare atit de generoasa cum asteptai. Sa explic pe-ndelete: acum nu vreau sa maresc pina cind apar circuitele si gnomii din spatele ecranului care pun mecanismul in miscare; ce se-ntimpla? Dupa o deschidere larga de cca 5, 6 cm intre aratator si degetul mare poti face zoom maxim pe orice pagina web sau poza, fara posibilitatea de-a extinde mai mult. Teoretic ai doua instante de ‘zoom’ insa maximul il poti atinge din prima incercare – cum am spus, un ‘pinch’ de 6cm si gata, ai rezolvat-o cu marirea caracterelor.

Cu pozele e alta mincare de peste. (nota: Un aspect pe care trebuia sa-l mentionez de la bun inceput: cind ai ca etalon iPad2 standardele sint destul de ridicate, iar orice comparatie cu aparatul sus-mentionat e inevitabila) Cu pozele ziceam… Dar mai intii de toate rezolutia ecranului in sine. Uitindu-te atent la iconite n-are cum sa nu ti se para ceva nelalocul lui; par un pic sterse, pixelii nefiind asa de ingramaditi cum te-ai astepta. (N-am tinut un iPad in mina mai mult de 20 de minute puse cap la cap, insa impresia pe care mi-a lasat-o a fost una de… confort. Pur si simplu mergea si arata bine.)

Ecranul e fain, dar nu pot sa zic ‘superb’. Isi face treaba, afiseaza ce vrei sa afiseze asa cum poate el sa afiseze. A cere mai mult de la el inseamna imposibilul. Deocamdata. – fac inca o paranteza: am citit recent o dezbatere de la un eveniment HP, in care compania a cam cirmit spre alta directie, respectiv ‘Enterprise’. Daca la inceput tinteau cu TouchPad-ul segmente cit mai largi, se pare ca – influentati, poate si de analizele nu tocmai pozitive ale presei IT, s-au gindit sa tinteasca alt public. Poate de-aia, aplecindu-se inspre alti clienti au dezvoltat un aparat vaduvit pe alocuri de operabilitate si experienta oferita deja de rivalul iPad.

Incepusem sa zic ceva despre poze si n-am terminat ideea. Ideea care era? Era ca cel mai… imediat si vizibil deranj este cind te plimbi prin galeria foto: este un ‘lag’ de o milisecunda, este ceva acolo care cind navighezi prin galerie iti ataca retina intr-un mod neplacut. Nu te doare dar e acolo, jeneaza. Tranzitia nu e fluenta, experienta nu e … cum sa zic eu… “nifty”, ca tot imi place cuvintul asta. Parca de fiecare data cind impingi cite-o imagine la stinga, aparatul ‘sughita’, e gituit de emotie si ii vine greu sa-si prezinte avantajele. De-aia nu-i bine nici in viata de zi cu zi sa ai emotii; strica. Ajungi in fata unui interviu pentru un job si ce te faci daca angajatorul te vede poticnindu-te la orice cuvint? Calcind strimb din prima iti ruinezi sansele de-a fi vazut cu ochi buni.

Urmeaza alt episod, despre navigarea web, compatibilitatea Flash, notificarile sistemului – cum apar ele si cit de bine sint integrate, multitasking-ul si aplicatiile disponibile. Stand by!

Advertisements

2 thoughts on “TouchPad, partea 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s