Un bon weekend!

La noapte nu se stie precis ce-are sa se intimple. Se prea poate ca telefonul sa sune pe la vreo ora inaintata iar de partea cealalta a firului sa se contureze vocea unui amic pus pe sotii. La fel de bine se poate sa fie alt musteriu gata inveselit care invita comeseni in pub. Sau poate ca tu, singur, il vei lua de mineca pe un alt concetatean apropiat de mintea si sufletul tau petrecaret cu care – inainte de-a va fi incurajat exemplar cu cite unul, doua tonifiante (Hendricks’s, spre pilda), vei purcede inspre abis. Abisul, se stie – reprezinta culminarea unei nopti de pomina din care nu-ti amintesti prea multe, afara de o iesire in aer liber, o ridicare, doua, trei – cine mai numara!?! – de pahare, dantuiala prin locuri nepermise (o masa, o capota de masina, etc.), fluierat dupa fuste, dupa chelner, dupa fuste, dupa bodyguarzi, dupa chelner, in fata bodyguarzilor iar in cele din urma dupa taxi.

“Nu mai fac.”

Frint la aripa si palit de remuscari ridici geana si te inmoi la rasaritul primei raze de soare. Adormi linistit pe unde-apuci iar mai la urma te trezesti teapan ca o masa de calcat si mirat: “Unde-i sudul?! Ce daut… daut… asta.. caut eu pe jos? Am cazut pe ‘os?” Te ridici greoi, cumva balastul inca isi face datoria; scoti pe rind pantofii, cureaua, lasi pantalonii sa cada in vine, deschei si singurul nasture care mai tinea camasa pe tine, te duci la baie, te uiti in oglinda, stergi rujul de pe obraz, dupa care te culci de-a binelea. Nu in baie, pentru ca nu vrei sa te trezesti ca data trecuta arcuit dupa forma vanei.

“Cine n-are provizii, sa-si faca din timp!”

Bine-a zis cine-a zis… Pentru ca nimic nu se compara cu un pahar de suc de portocale, devreme, la amiaza. De mincare nu e loc si nici pofta. Sucuri naturale si fructe cit cuprinde. Azi te menajezi, n-ai voie sa depui nici cel mai mic efort. Bolnavului ii trebuie liniste si destindere ca sa scape de suferinta. Asa ca prescriem mai la vale doua, trei pelicule numai bune de inveselit atmosfera. Si-asa esti destul de chinuit ca sa-ti doresti a-ti aduce aminte de toate cite-ai patimit c-o noapte-n urma.

Rango – cu Johnny Depp (printre altii) Animatie simpatica foc, plina de umor subtil. Personajul meu preferat din tot filmul: o sopirla cu tepi si cu ochi mari.

Paul – cu… ma rog.. actori cunoscuti si un extraterestru foarte bine CGI-zat. Umor britanic, umor absurd, usor de digerat in weekend. Am ris in hohote.

Hot Fuzz – cu… si de… si un pic mai vechi (de vreo 2, 3 ani) Scris de aceeasi tipi (britanici) care-au scris si comedia de mai sus. Un politai dedicat carierei trup si suflet este transferat din Londra intr-un satuc idilic din Marea Britanie. Urmeaza o serie de intimplari ridicole presarate cu umor absurd, citeva scene singeroase si culmineaza cu un happy-end. Un pic mai slabut decit ‘Paul’ dar totusi de nelepadat.

Pina duminica ar trebui sa iesi din letargie.

Advertisements

2 thoughts on “Un bon weekend!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s