De debut

Romana, Engleza, Germana, Franceza? Esperanto? Cum sa-ncep, ca sa ne intelegem mai bine? Ia, mai bine s-o zicem pre limba si graiul nostru neaos, iar cind ne-o mai veni cheful de instrainare – apai atunci o vom da pe alte slove, intru patrunderea mai multor audiente.

Debut de an – 2011 pe numele lui de botez, un an care va trece repede. Mai intii sa trecem de Ianuarie asta lung si plictistor, ca mai apoi s-o dam printr-o Februarie scurta si racoroasa (zic/sper eu), iar mai incolo sa inceapa un Martie promitator, cu raze de soare itite pe ici, pe colea, pentru ca in Aprilie sa se desavirseasca inmugurirea iar in Mai, explozia primaverii sa fie deplina. Iunie va debuta deja cu iz de vacanta, din Iulie nici nu cred c-o sa mai tragem prea tare – gindurile ne vor sta la apucaturi mai vioaie, nu? – iar in August chiar ca urmeaza relasul. Septembrie vine fara prea mult chef de munca, Octombrie o completeaza iar in Noiembrie parca incepi sa simti ca se apropie finalul de calendar. Dai foaia la o parte si mijeste zapada. Naiba mai are chef de munca! Ma rog, cind ma gindesc ca sarbatorile n-au gasit sa-si faca simtita prezenta decit simbetele sau duminicile, mai ca mi se aduna plictisul. Sa-l las sa cistige teren? Ei, as! Acusi se ivesc evenimente notabile – o nunta, doua in anturaj, un botez, o datorie la banca (asta tree platita, ca altfel vine Jupuitu’ cu foncirea), o achizitie IT&T (o actualizare mica, colo-sa – c-o fi legata de aparatura fotografica ori de abacul portabil), si-uite cum trece timpul…

Sa nu uit: totul trebuie asezonat cu sentimente pozitive care de cele mai multe ori sint date si de vibratia placuta a urechii. Si pentru ca sa incepem intr-o nota cit mai delicata, iacata mai la vale o bucatica muzicala via Germania, de la taticii Krautrock-ului – mai precis “La Düsseldorf“, compusa din fostul membru Kraftwerk iar mai tirziu Neu! – herr Klaus Dinger plus Thomas Dinger & Hans Lampe: Rheinita (1979). In acceptiunea mea, una din cele mai “awesome, gorgeous” piese muzicale pe care le-am ascultat vreodata. Visatoare, armonioasa, datatoare de speranta. Armonie si ritm mai placute ca in zilele de aur ale electronicii (’70, ’80) si Krautrock-ului nici c-au sa mai fie!

S-avem un an mai bun si sa ne iasa toate asa cum ne-am propus!

Advertisements

2 thoughts on “De debut

  1. S-avem un 2011 insprancenat! Si fie ca colectia IT sa se imbogateasca cu noi achizitii!

    Se zice ca diferenta dintre barbati si copii e pretul jucariilor. Nimic mai aproape de adevar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s