Da-i, d-ne sa se faca porumbu’!

In tara flexurilor si-a bormasinilor a mai venit napasta de la ‘al da Sus asa ca mai nou nu-i mai conteneste cu ploaie si vreme rea. Ma rog, si nitica vreme buna din cind in cind, iar atunci toropeste ca-n vatra. Nu mai degraba deunazi, stind cumintel in casa si devorind pe banda rulanta SF-uri nepretentioase (via AXN SciFi) ma minunam de capriciile Mamei Natura; daca pina la prinz avuram parte de o oarescare acalmie, dupa miezul zilei incolo vazui norii zburatacindu-se si de unde ma bucuram intrucitva de linistea atotcuprinzatoare, iaca pozna ca se isca din senin o torentiala din cele de blegesc pina si cel mai vinjos arbore. Cu ochii-n sus ca natafleata trageam nadejde dupa vreo raza de speranta (a se citi ‘lumina’) mijita timid din plumbuitul inaltului… Aiurea! Sfintisorii nu dadeau semne c-ar taia robinetul prea curind.

Si da-i, si toarna, si inunda!  A tinut-o in ritmul asta pret de fo’ juma’ de ora; apoi – liniste. Dupa 10 minute de odihna a urmat repriza a doua, de asta data mai cu rivna, lasind impresia ca debutul timid reprezentase doar incalzirea. Intre timp mi se instalase si-o durere intre timple – pesemne incepea sa lucreze magnetismul. Nu mai zic nimic de florile de pe veranda care – dupa ce trecusera dis de dimineata printr-o cosmetizare detaliata (periaj, curatat frunze, etc.) ajunsesera acum sa smiorcaie sub apasarea ploii. Proprietara lor deja se resemnase ([…] asa le las, nici ca le mai ating azi. La naiba cu vremea asta!)

[…] trece alta jumatate de ora sub apasarea cenusiului. Scenariul s-a repetat asa de vreo 2, 3 ori pina ce, intr-un tirziu – secati pesemne de la atita storsatura, norii mai contenira si – luati de vint se dusera mai incolo, spre Valea Prahovei ca sa-i mai clateasca si pe alti pacatosi.

Où sont les étés d’antan?


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s