Grama-ticã treaba

Nu de mult, odata cu amenajarea parcarilor din cartierul meu (i.e. zona Hãrmanului/Gãrii, Brasov) intreg peisajul a suferit schimbari, de la locurile de joaca pentru copii pina la tencuiala blocurilor si, nu in ultima instanta spatiul rezervat tomberoanelor. Pentru a impiedica accesul hoardelor si altor vietati bagaboante, municipalitatea – impreuna cu asociatiile de locatari, au dispus ingradirea tomberoanelor cu un grilaj de lemn. Fiecarei familii i-a fost inminata o cheita pentru accesul la tomberon, pe principiul simplu: descui -> deschizi usa -> arunci punga -> inchizi usa -> incui.

Acum… animale exista la tot pasul, unele mai mari decit celelalte. Poti sa le dresezi pe toate? Nu poti. Dar poti sa incerci. Cu nerv, cu rivna, cu patima, Asociatia a incercat sa ridice problema:

Advertisements

2 thoughts on “Grama-ticã treaba

  1. Da, la naiba, la blocul meu ușa/poarta practic nu mai există iar spațiul tomberoanelor a devenit și toaletă pentru amărîții care trăiesc din gunoaie (și se puiesc nu înțeleg cum). Poate ar fi interesant să le dăm lor pur și simplu acel spațiu în schimbul administrării reciclării și curățeniei.

  2. Mda… nu stiu cum ar fi daca li s-ar da mina libera amaritilor alora (apropo – inca un musteriu care scrie cu “î” din “i”; noi doi, inca un prieten din Bucuresti, Catavencu si Dilema Veche – ultimile bastioane ale vechii gramatici :)) ; ce pot sa confirm e ca la noi, cu cheitele si ingradirile respective se mentine, de bine, de rau curatenia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s