Tagma fara Laudae

Era previzibila artaga de pe blogul lui IT Morar, catavenc cu state vechi de plata. Nenea asta mi s-a parut a avea un umor placut, pe ale carui unde ma mulam si eu la un moment dat. De cind si-a deschis blog (sa fie 2 ani, nu mai stiu sigur) vad acolo scriiturile unui om rautacios, replicile unui atot-stiutor – ceva ce n-a lipsit nici in spiritul revistei (i.e. Catavencu) care de foarte multe ori iesea pe taraba cu articole care garantau adevarul.

Mai intii a plecat Floooriiin Calinescuuu. Au inceput injuraturile, hirjonelile, intepaturile. Ba ca nu i-a convenit nu stiu ce, ba ca a vrut bani mai multi, ba ca nu dadea textele la timp, etc, etc… A urmat Dinescu. Alte certuri, alte acuze – de la IT Morar ori de la Patrick Andre de Hillerin: ba ca Dinescu a luat o studenta in masina si-i dadea la cap in loc sa trimita articolele la ziar, ba ca i le scria altcineva, ba din tabara ailalta sare Dinescu si se bate cu pumnu’ in chiept ca de n-ar fi fost el, Catavencu nu ajungea la prestigiul actual, si cite si mai cite… Acum vine o scindare mare; atit de mare incit la redactia A.C. n-o sa mai ramina decit vesnicul IT Morar, Istodor cu auto-suficienta-i notorie, Buscu-atoatestiutorul, Mardale (jos fesu’ pentru caricaturi) si… nu sint sigur daca nu cumva si fostul scurt-guvernator al Deltei Dunarii (imi scapa numele… constantean, privire indoielnica, nu stii precis daca-i treaz au ba, prieten cu Gheorghe). Si au inceput iar intepaturile pe blog: Cautis, pe care-l vazusem recent in citeva poze la congresul PSD, aflu de la dl Morar ca este “…un om care pentru mine nu mai exista de citiva ani!” Sau ca lui Mircea Toma ii tremura nadragii pe el ca nu mai are cine sa-i finanteze articolele despre Rosia Montana, de-aia a decis sa plece de la A.C. Mizerii carora nu le contest veridicitatea dar care ar trebui sa ramina in ograda lor, a catavencilor, unde ar trebui sa-si clateasca rufele, sa stearga zoaiele si sa continue mai departe cu redactarea unei reviste care de bine, de rau a fixat niste standarde in urma cu citiva ani.

Pare, totusi cam greu sa revii la umorul ce te-a consacrat cind din campanie in campanie incepi sa lingi blide si sa lasi finantele sa-ti guverneze principiile. Sper ca tinerii care pleaca sa scoata o revista mai buna. In dinozauri am inceput sa-mi pierd increderea; nu s-au adaptat ei dupa caderea unui meteorit, daramite acum dupa citeva cutremure.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s