somnique usor

Incasator mai bun ca Basescu n-am vazut. Poate doar Lucian Bute sa primeasca asa de bine iar spre final sa fie in stare sa puna adversarul la podea. Cu toate televiziunile asmutite asupra sa, Baselu s-a tinut tare pe pozitie. In toata agitatia asta a contat foarte mult si jocul contra-candidatului care – la o adica, nu a fost decit o mimare palida a ceea ce  ar fi trebuit sa fie intruchiparea unui spirit bataios si gata sa intoarca spontan replica zeflemistului din corzile portocalii. N-a fost sa fie asa, ba din contra – MG s-a innodat in propriile-i gesturi, sfirsind prin a ingenunchea penibil.

Gestul care i-a siderat pe multi dintre analisti a fost fara indoiala tainica vizita nocturna la numitul SOV. Nu conteaza cit de alb si imaculat esti sau cit de nevinovat e taticul FNI-ului (presupunind ca varianta asta ar exista) – ideea bine insurubata in mentalitatea electoratului este una buna si simpla: SOV + Patriciu = evil doers. Reactiile staff-ului la auzul pataniei impricinate au spus totul: in necunostinta de cauza cu privire la vizita sus-titrata Johannis a ramas inmarmurit, Antonescu a inghetat cu un zimbet ce degaja mai degraba o jena vizibila iar Dinescu si-a pus miinile in cap. Parca transpira din toti intrebarea “pe cine am venit noi sa sustinem azi?” Pentru noi, astia de pe margine era elementar: cind stii ca Basescu sta pe tine cu ochii ca pe butelie, asteptind cea mai mica schiopatare ca sa sara la beregata, de ce ii dai dom’ne prilejul sa te atace? Pagubos masochismul, sa mor de nu!…

In final s-a votat cu ura, s-a votat din ura – ‘functie de parti, iar la final jumatate plus 0.6% din alegatorii cu drept de vot l-au luat in brate pe marinar. A nu se intelege gresit ca cealalta jumatate a fost literalmente ‘ciuruita’, cum se trimbita azi-noapte. Dar de respect de la centru nu ma astept; nu m-am asteptat in ultimii ani, daramite acum.

Recunosc ca si pentru mine a fost un vot emotional, chit ca ma despart citeva mii de km de granitele tarimului de obirsie. Intr-un raspuns scurt adresat jupinului Mage care argumenta eliminarea votului pentru cei stramutati din tara de mai bine de doi ani, am reafirmat cele de mai sus si-am adaugat: beneficiind (zic eu) de cel putin o minima informare cu privire la mediul politico-social din Romania si stiind ca deciziile de la tzentrum ii privesc si in mare masura ii afecteaza pe ai mei ramasi acolo, avind la indemina instrumentul votului nu pot sa nu il exercit; dar nu relaxat ci cu speranta ca daca pina la momentul actual situatia nu a decurs asa cum mi-as fi dorit, de-acum inainte si-ar putea urma cursul sperat. Nu zic ca mecanismul asta intelectual e lipsit de hibe, dar acestea fiind datele si aceasta fiind mintea si potriveala mea, am actionat ca atare.

Mai departe las sa ne imbie un cintecel, ca prea a fost mult freamat in zilele ce-au trecut…

Lymby Systym – …so we can sleep

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s