Top Gear – .Ro special

Ma uit rar la emisiune, desi cred ca ar trebui sa-mi schimb obiceiul. Pina acum, din putinele episoade pe care le-am vazut, cel mai mult mi-a placut editia speciala filmata la Polul Nord (in care echipa s-a intrecut in a ajunge la destinatie – o parte intr-un atelaj cu husky iar cealalta intr-o Toyota Hilux tunata special). Acum a venit rindul lui Jeremy & co. sa testeze si alte trasee iar pentru asta au ales Romania. Weeee! 🙂

Bolizii din dotare au fost: un Lamborghini Gallardo, un Ferrari California si un Aston Martin DB-S. Destinatiile alese: Mamaia, Bucuresti (Casa Poporului) si… the grand finale – Transfagarasanul.

Nu mica le-a fost surprinderea englezilor sa vada in Mamaia mai multe masini >$75k decit s-ar fi gindit vreodata. Nu ca s-ar gindi prea mult, vorba lor 🙂 ~ cel putin cind vine vorba despre Romania ~

Ce inseamna cameramani profesionisti: o camera HD cu filtre polarizatoare, miini dibace, ochi iscusiti captureaza imaginea in alta maniera. Pina si praful de la tara avea alura europeana. Iar Autostrada Soarelui… zici ca e sudul Germaniei intr-o zi de vara.

Show-ul a avut de toate: masini scumpe, bengoase, intrecere pe autostrada, slava inaltata productiei locale (i.e. Dacia Sandero), masini busite (o Dacia Sandero, un break de tara si un Lamborghini Gallardo), drumuri bune, drumuri proaste, si un final maret.

Se prea poate ca unii dintre confratii nostri sa reclame stereotipurile prezentate de englezi si sa sara la jugulara imperialistilor. Ce vreti, taicule? Avem tigani, avem boi, vaci, ulite colbuite, drumuri proaste  – cu asta defilam. Iar persiflarea englezilor e perfect justificata. In sfirsit, vazindu-i pe toti cit de bine se simt serpuind pe Transfagarasan ajungi sa te gindesti – vorba jupinului Mage – ca serviciu mai bun adus turismului decit Top Gear n-a reusit sa faca nici eternul si fascinantul nea Nelu, nici duduia de Plescoi si nici o alta institutie abilitata. Cum imbii oamenii? Prin spectacol, iar englezii au dovedit-o.

Clarkson acomodindu-se cu peisajul: “I’m wearing this hat so gypsies think I’m one and that’s fine. I’m just a lucky gypsy.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s