IT punct RO

Conform ultimelor cifre prezentate de GFK, cam asa arata vinzarile IT in Romania anului 2009.

Comparativ cu anul trecut s-a inregistrat o scadere a vinzarilor cu 51,8%. Intregul docoment se gaseste aici.

Criza, putere de cumparare scazuta, incertitudini, cumpatare, ideea ca “pina n-o crapa dioda nu schimbam nici un televizor“, si multe altele au condus la procentajul de mai sus… Cred ca cifra ii ingrijoreaza in primul rind pe unii dintre producatori – iar odata cu ei si pe distribuitori. Producatorii – pe de-o parte, vor analiza daca merita facuta vreo investitie in vederea comercializarii produselor si promovarii imaginii intr-un astfel de mediu iar distribuitorii, pe de alta parte isi rontaie unghiile cu gindul ca viitorul nu suna prea bine pentru ei daca sinusoida o tine tot in jos.

Stau sa ma gindesc doar la un segment: aparatele foto. Cunosc o singura initiativa venita din partea Nikon de a-si deschide o reprezentanta in Romania chiar anul acesta (Bucuresti, mall Baneasa). In afara de ei nu stiu nimic de Canon, Sony, Pentax – sa nu mai zic de alte nume mai mari. La 9 mil. EUR/trimestru nici nu-i de mirare ca nu se incumeta nici un jucator sa se arunce pe teren.

Advertisements

2 thoughts on “IT punct RO

  1. Coane Lefter, am dat verde link-ului lasat in posta doar din considerente… cum sa le zic eu, cu cuvintele mele… Hai mai bine sa zic doar atita: bine ca nu s-a strecurat vreo injuratura ori cine stie ce alt mesaj licentios. Nu stiu prin ce filiera ai ajuns aici pe hermetica – dar am rugamintea sa nu mai aduci aminte de politica danubiano-pontica – mai ales cind n-are nici o legatura cu postarea initiala. Este un subiect pe care am incercat sa il evit si pe care il voi evita multa vreme incepind cu… ma rog – cu ultima scriitura pe care-am avut-o in legatura cu subiectul asta.

    Cu respect,

    C.S.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s