se intimpla in Romania

bloc cu 6 scari, arhitectura sub forma de potcoava. anul acesta, beneficiind de chiria obtinuta din instalarea unui releu GSM pe acoperis, una din scari a demarat lucrari de cosmetizare a fatadei. ca in mai toate intreprinderile romanesti, acordul vecinilor a lipsit cu desavirsire. comparatia cu Elvetia, unde pentru a turna asfalt pe o straduta trebuie obtinut acordul tuturor riveranilor este de prisos.

ce se intimpla acum: pentru a continua lucrarile de infrumusetare pe unul din peretii exteriori schelele se instaleaza peste ferestrele sufrageriilor scarii vecine, ai carei locatari tac chitic preferind ca pentru urmatoarele 3, 4 luni sa stea cu umbra la geamuri si muncitori fitiindu-se pe linga pervazul lor. intimitatea se duce dracului. in plus – piroanele lungi de 20cm care gauresc peretele, amenintind constructia si-asa destul de subrezita plus investitiile din apartamente contribuie din plin la stricaciune. fostul sef de asociatie care a gestionat contractul cu firma de constructii s-ar parea ca si-a dat acordul in numele tuturor locatarilor scarii in cauza. OPC-ul a fost sesizat, acum urmeaza analiza contractului si mai cu seama in ce conditii s-a acordat autorizatia firmei cu pricina.

necazul in toata problema asta? ca din 9 apartamente afectate doar reprezentantii unuia au ales sa urmeze demersuri legale. reactiile vecinilor (recte fostul sef de asociatie) in alte cazuri similare au fost simple, oneste, fara prea multa complexitate: “dati-i, doamna in judecata daca nu va convine!” orice solidaritate in situatia de fata este doar pura utopie. proverbialul “ba p’a ma-tii”, desi denota pierderea rabdarii mi se pare tare potrivit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s