da-i cu… risu’!

iacata ce ne invata astazi stiinta: intensitatea cu care ride un copil e strins legata de succesul vietii sale de cuplu de mai tirziu. astfel, unul din 4 adulti (etichetat dupa pozele facute cind il ducea mama la frizer drept ‘trist, supãrat, nãcãjit’) pune capat relatiei conjugale printr-un divort, in timp ce dintre zimbareti doar 1 la 20. acum… eu, in nemernicia mea – zic: cit de reprezentativ poate fi esantionul ala de femei pe care s-a realizat studiul, urmarindu-le traseul din frageda pruncie pina spre virsta de 55 de ani? unde mai pui ca tot el – esantionul, e in State. adica departe.

intreg studiul e bazat pe tendinta subiectilor de a suride. e fapt stiut ca o faţã zimbitoare iti indica incredere – mai cu seama in cazul fetelor unde exista genul acela de om-alifie, care se lipeste imediat de baiat. exista si un revers al medaliei: prea multa buna-dispozitie afisata in mai toate ipostazele poate ascunde si o nesiguranta de sine; sint oameni care in poze rid mult, actori de circumstanta in propria batatura si care in viata de zi cu zi sint plini de griji, nehotariti ori se pripesc in decizii, scl… ce te faci atunci? mai iei statistica in brate? prefer sa ma incred in propriul instinct.

Untitled-4later update: imi aduc aminte de poza de mai sus, era undeva nu mult dupa ’90, cind Timpuri Noi lansa un nou album. pe coperta se regasea chiar zimbaretul de mai sus, despre care Artanu a zis la momentul respectiv ca ar fi “domnul Raţiu, cind era mic.” :))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s