urban-play

obsessions-big

ce-i cu mesajul asta, unde a fost el postat, cu ce ocazie, si din ce e realizat? e un design creat din 250,000 de monede de 1 euro-cent, dispus intr-un spatiu public din Amsterdam tocmai pentru ca lumea sa interactioneze cu el (sa-l rearanjeze, sa-l schimbe sau sa-l ia cu totul – desi nu-i munca usoara sa pleci cu 2500 EUR in maruntis de biserica).

patania (veche de aproape un an – deh, eu acum am dat peste ea) s-a sfirsit relativ scurt (adica peste noapte). dupa spusele designerilor, nici macar ei nu se asteptau ca munca lor sa fie maturata chiar atit de repede. se pare ca un individ (a carui natie nu o cunoastem si pe care nici macar nu vrem sa incercam sa o ghicim) s-a infatisat dis de dimineata cu citiva saci de plastic si s-a pus pe strins. un vecin a sesizat politia care l-a gasit imediat pe ‘responsabilul cu curatenia’ si care, aparent nu a comentat nimic atunci cind i s-a spus ca trebuie sa lase pungile acolo. dupa ce au incercat in zadar sa il gaseasca pe autorul operei (care, fie vorba-ntre noi ‘e mai multi’ – designeri si arhitecti din mai multe tari) pentru a repune aranjamentul in ordinea initiala, autoritatile au dispus inlaturarea monedelor si depozitarea lor intr-un safe house din sediul politiei.

asadar, nici homelesii si nici clubberii matoliti n-au dat cu piciorul in bani iar Politia a incercat chiar sa protejeze joaca creativilor. jos fesu’!

documentarea muncii – direct pe site-ul Sagmeister ori galeria Flickr dedicata

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s