chestiuni sociale

Warum kommen rumänische Roma nach Berlin?

Raspuns: de lepre ce sint. 110 la numar s-au aciuat de asta data in capitala Germaniei. musafiri nepoftiti, intrati in Germania ca turisti dar cu un comportament care nu trada nici cea mai mica intentie de culturalizare, au ajuns acum la mila autoritatilor berlineze care a bagat mina in buzunarul public si-a scos 27,000 EUR (250 EUR/adult, 150 EUR/copil peste 14 ani) ca sa-i expulzeze. cum tiganul se invata la pomana, tare mi-e ca va raspindi vestea prin Rosiorii mamii lui din care-a venit, ca sa mai ciupeasca si alti balaoachesi din naivitatea nemteasca.

hai, sa nu ne mai dam mari moralisti si sa luam legislatia europeana in brate ori sa le plingem de mila unor oameni care in primul rind nu vor sa fie ajutati. dragoste cu sila nu se poate. iar peste toate astea, de pe margine e lesne de comentat insa realitatea e alta. pe scurt, descrierea bisericii St. Marien Liebfrauen Kirche, Berlin: “culoarele dintre banci erau pline de carucioare de cumparaturi de la magazine, cu bunurile cetatenilor roma. copiii se jucau pe treptele spre altar „prinsea“ si in firidele de impartasanie „v-ati-ascunselea“. mamele cu bebelusii lor dormeau jos pe pături, barbatii, pe bancile de rugaciune. pe podea, coji de banane, doze de Cola, pungi goale de chips-uri.“, via Bild, via HotNews.

dupa doua saptamini de sedere sub turla si hrana asigurata de un camin local, s-a dispus evacuarea proaspetilor enoriasi.

e un aspect interesant aici. odata ajunsi in Berlin, ‘turistii’ au solicitat autoritatilor ‘locuinte permanente’. baaai, nenicule! cine va educa pe voi in spiritul asta practic? politically correctness-ul nemtesc a spus, privitor la solicitarea de mai sus ca vine pe fondul, citez: “lipsei de informare, sau informarea eronata provenita din anumite cercuri, cu privire la drepturile cetatenilor comunitari“. cum neamtul cauta solutii imediate la probleme ivite pe nepusa masa, asa urmeaza cit de curind infiintarea unui birou de consiliere pentru tigani, dupa modelul celui deja existent in Frankfurt.

odata cu integrarea Romaniei in UE tiganii au devenit problema europeana. apreciez bunavointa oficialitatilor altor tari de a-i ajuta pe nevoiasi. pina la a-i vedea insa pe tigani integrati armonios in societate ramine imaginea pe care o proiecteaza in ochii tuturor celorlalti cetateni.

Warum kommen rumänische Roma nach Berlin?

Advertisements

2 thoughts on “chestiuni sociale

  1. primul lucru la care m-am gandit cand am intrat in UE a fost, ei lasa ca de acum o sa vada si astia cum e cu integrarea tiganilor, ca pe noi ne tot invata cum sa ii integram si ne tot cearta ca noi suntem niste insensibili si nu avem nici cea mai mica dorinta sa ii civilizam…

    nu pot fi ma civilizatia decat cu parul si cum la noi parul (adica autoritatea statala nu exista) degeaba; afara i-ar civiliza cu parul da e mai comod sa ii trimita inapoi…

    etnia asta imi da o stare de scarba ceva de speriat, nu bazata pe consoderente rasiale ci pe simpla si pura realitate a unei rele vointe, unei nesimtiri, si unui spirit infractional iesit din comun.

  2. ultimele tale rinduri exprima intocmai sentimentul meu vizavi de minoritatea sus-numita. traind aproape 2 ani in Mogosoaia am fost martor la fiecare manifestare in parte: rea vointa, nesimtire, infractionalitate – ultima simtita si pe propria-mi piele (mai degraba zis – pe propriul buzunar).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s