Dean Spanley

000c9456

pina acum nu credeam ca l-am mai intilnit pe Lord Dunsany. numele imi era cumva cunoscut, dar ramasese ingropat undeva in strafundul mintii, genul de amintire care sta sa iasa la suprafata atunci cind cine stie prin ce mijloace e rascolita de o intimplare recenta. cu toate astea ramine timida dupa colt, nu indrazneste sa scoata nasul in lume si sa lamureasca audienta la ce anume se facea referire atunci cind i s-a rostit numele. a fost nevoie de doua ore de sedere continua la lumina imaginilor miscatoare, alaturi de un joc actoricesc rar intilnit si-o poveste pe masura talentelor cooptate ca sa-mi aduc aminte de “In the land of time, and other fantasy tales“, de Lord Dunsany – Penguin Classics, prafuita acum prin raft, acasa.

nu e un film pentru toata lumea; unii l-ar muta direct in categoria “Hallmark” – usor, de weekend. si le-as da dreptate. dar peste toate astea e o experienta placuta mai cu seama pentru mintile inaintate in virsta care prefera sa umble uneori bezmetice. dupa cum spunea CS Lewis: “…someday you’ll be old enogh to start reading fairy tales again.

nota 10 pentru interpretare, imagine, atmosfera victoriana recreata in detaliu iar peste toate astea coloana sonora compusa de Don McGlashan si interpretata de New Zealand Symphony Orchestra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s