Kindle, sau cum devine cititul o intreprindere scumpa

51quydhrntl_ss400_multa agitatie pe piata acum cu Amazon lansindu-se pe segmentul H/W cu dispozitivul asta nou – Kindle DX (adica deluxe). cu cartile stiu sigur ca am rarit-o in ultimii ani, nu mai sint acelasi cititor avid din scoala/liceu, dar cu internetul la indemina nu trece zi fara sa nu ‘rasfoiesc’ ziarele. si peste toate astea, nu m-am plins niciodata de dimensiunile unei reviste ori de dificultatea in a lectura un text pe o foaie ingalbenita de vechime.

sa nu mai zic – lansarea lui Kindle DX a avut loc intr-o universitate, scopul declarat al aparatului fiind facilitarea accesului studentilor la resurse (manuale, etc). hai sa fim seriosi – si la ei, ca si la noi, sint multe cazurile in care nu ai neaparata nevoie de un manual de larga circulatie prin biblioteca, ci mai degraba de cartea profesorului X dupa care se va sustine si examenul in cauza. si-atunci, ce faci, cum o mai transpui pe aparat, ca doara profu’ n-a scris-o in .pdf, nu? si-apoi, la un buget de student, te astepti ca el sa scoata din buzunar $500 pentru Kindle? mai bine ia doua iPod touch (unu pentru el, celalalt cadou prietenei), si cu putin tuning pe soft ajunge sa se benocleze la un pdf si in timp ce o asculta pe Amy Winehouse. (n-am gasit alta rima). alt aspect – da-i studentului sa admire anatomia umana in 16 nuante de gri (cu cite vine Kindle la pachet). no more comments.

fara indoiala, e un pas inainte in dezvoltarea e-reading-ului, dar de la a renunta la cititul clasic si pina la a imbratisa modalitatea asta noua de delectare cu textul/imaginile, mai e drum lung. deocamdata – la pretul prohibitiv – ramine doar un accesoriu de lux si o nevoie pe care nu vreau sa mi-o creez.

Advertisements

One thought on “Kindle, sau cum devine cititul o intreprindere scumpa

  1. Plus ca umblatura prin linistea unei biblioteci are farmecul ei. Si cartile la fel. Cat s-au schimbat vremurile – era un timp cand a avea o biblioteca plina era motiv de lauda. Nu haina face pe om, ci biblioteca.

    Plus ca e mai obositor sa citesti treburi in format digital. Pentru mine cel putin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s