dot com & dot ro

ce se mai petrece in lume, ca tot n-am mai dat de multisor pe hermetica… zice-asa: in Mexic un godac a avut nenorocul sa prinza un gutunar de chiept pe care l-a transmis apoi in necunostinta de cauza si stapinilor sai mai umani, asa ca acum o sa treaca gospodinele pe meniu de supa de pui si vegetale, pina ce s-o curata flagelul. noi, in necunostinta de cauza am sarbatorit mai deunazi o buna prietena, la a carei petrecere am binevoit sa ne cinstim cu… se intelege, ceafa si pulpica la gratarel. sus, pe bloc, sa moara vecinii de nacaz, na! am stins cu palinca din Romania – cel mai bun ‘dicament.

veni vorba de Romania… toate vedetele cu numar mare de hit-uri pe blogurile lor (Cabral, Piticu, Petreanu, cred ca si Zoso-cel-nelipsit-din-statistici & co. – sa-mi fie scuzata rautatea, dar nu-mi place omul si pace; de fapt – nu omul, ci mai degraba sleahta de followeri care il gidila la OO in toate comentariile) vad ca preaslavesc acum mersul pe bicicleta, cit de benefic e, cit de economic, ecologic, si mai stiu eu cit de eco se prezinta el. asta in timp ce autoritatile bucurestene au interzis pedalarea, rulajul pe role si tolaneala pe iarba in parcuri. de, ba, baieti! asa-i in tenis, unii se misca mai incet decit ceilalti. – vezi Romania, unde reminiscentele comuniste (i.e. “nu calcati pe iarba! amenda – 300-500 lei“) inca fac legea, in timp ce in Vest cultul miscarii in aer liber il depaseste incetul cu incetul pe cel bisericesc. demersurilor voastre le doresc sorti de izbinda cit mai mari! aia-i…

Moldova. subiect cu greutate. degeaba au luat fiinta grupuri de solidaritate pe facebook, la fel cum de pomana isi manifesteaza nemultumirea si userii de pe twitter ori alte site-uri de socializare rapida. dragii mosului – va conduc comunistii, ei au puterea la voi in ograda, iar sprijinul le vine din multe alte directii – mai estice, asa ca agitatia voastra – desi perfect de inteles si de simpatizat, este fara succes. o prietena care, nu stiu daca din neatentie ori din necunoastere, atunci cind i-am spus pe messenger “e cam lata treaba in Moldova“, mi-a replicat “in loc sa puna mina sa munceasca” a reusit performanta de a ma lasa perplex si fara reactie pret de citeva secunde (de obicei reactionez destul de rapid, ca-i in bine ori rau). ignoranta e mare, si nu vreau sa fac din manifestarea unei cunostinte exemplul unei intregi natiuni, desi inca mai avem si noi comunistii nostri in batatura; dar nepasarea este destul de raspindita. solutiile la momentul actual, asa cum le vede mintea mea erau doua: continuarea revoltei populare initiate de tinerii moldoveni, ori raspunsul categoric al Romaniei, incurajat de o interventie militara in zona de conflict. (absurd impins pina la extrem, stiu.) diplomatie in situatia de fata? unde? cine? cu cine? Javier Solana face o vizita in Moldova, da din cap si incuviinteaza faptul ca sint probleme la fata locului, apoi totul se risipeste in aer ca si cum ai sufla praful de pe mobilier. reactia UE? “Romania – aveti si voi grija ce faceti pe-acolo, sint vecinii vostri, se gasesc la marginea estica a Uniunii, vrem liniste in zona, nu ne mai deranjati cu nimicuri. sunati-ne cind aveti informatii noi.” spoiala. trist, dar logic.

adaugare: ca o nota laterala, daca se gaseste careva sa comenteze despre subiect si sa spuna ca Romania nu a facut pina acum nimic pentru moldoveni, ii rog cuviincios sa se abtina. in 4 ani de liceu militar si alti 4 de facultatee am cunoscut elevi si studenti moldoveni de peste Prut pentru care beneficiile oferite de statul roman incepeau simplu: nici macar nu au dat examen de admitere. rasplata lor? Pizdetul lui Vakulovski exemplifica perfect comportamentul studentilor moldoveni. pentru unii e motiv de amuzament; pentru mine de mihnire profunda. restul, elaborez doar daca sint provocat, cu riscul de a pica in latura celor care generalizeaza. iar despre scriitorul sus-mentionat si expulzarea lui din Romania: oameni buni, cei care ati sarit in apararea lui (scriitori, bloggeri, bagatori de seama): dar legea ati luat-o vreodata in discutie? omul nu si-a prelungit oficial sederea, asa ca, dupa litera legii – s-a dispus expulzarea lui. ce e greu de inteles aici? cred ca daca as calca strimb in Germania si pentru o zi oficialitatile nu ar sta cu mine la discutie. punct.

fotbal. dupa multe esecuri, incapatinari si jocuri fade, inca se asteapta nominalizarea noului antrenor al reprezentativei romane. nume vehiculat: tinarul Lucescu. ii doresc succes, imi place juniorul, si cred ca a facut treaba bunicica cu echipa din giudetul meu de bastina. intr-o alta ordine de idei, am urmarit de curind in reluare meciul din returul sferturilor de finala din Liga Campinilor intre Chelsea si Liverpool (4-4, dupa ce in tur fusese 3-1 pentru Chelsea). spectacol, asta e cuvintul, desi portarii au fost cam poeti la unele dintre goluri, contribuind la contabilitate.

Brasov. vom avea doua aeroporturi. deocamdata n-avem nici unul, dar tot e bine ca se discuta. sa te tii trafic aerian deasupra birlogurilor de pe Timpa!

Obama. a fost si prin Germania (daca nu ma lasa memoria). si cam atit. yes, we can!

G.F. Haendel. amintisem de maestru in urma cu citeva postari. anul acesta se aniverseaza 250 de ani de la trecerea lui in nefiinta. in Germania e motiv de sarbatoare in urbea sa natala – Halle, asa ca mai tot anul vor avea loc manifestari culturale; alde Savall, Trevor Pinnock si multi altii vor incinta audienta. mi-ar placea sa ajung, dar deocamdata totul ramine doar la stadiu de plan si wishful thinking.

CristianSirbu.com. l-am inregistrat, gata, e al meu, ha! si-acum, ce facem? nu stiu, vedem noi… sa-mi vina ideile 🙂

pe curind!

Advertisements

One thought on “dot com & dot ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s