s-a stirnit freamat mare in polata acum cu FMI-ul stind cu caninii rinjiti dupa ulucile din gard. unii zic ca-i bine sa ne apere si sa ne pazeasca un dulau din afara, altii il afurisesc – fiecare dupa experienta-i proprie ori dupa cum le suna bilantul electoral. Baselu, intr-un acces de onestitate care mie, unuia, ca observator din afara mi se pare mai degraba o incercare de a se scoate in caz de esec lamentabil, a iesit la rampa solicitind Parlamentului sa ridice cirligul de la poarta si sa lase FMI-ul sa ne ajute cu niscaiva finante, doar-doar ne-o ocoli si pe noi criza asta financiara, star-ar pustie! Tariceanu, de la el din ograda striga “huooo!”, azvirle cu reteveiul dupa hraparetii de la Fond iar pe Base il roaga sa-si reconsidere atitudinea.

pina una alta, e oficial: Romania cere imprumut extern. 2j de miliarde de €i, partea noastra pe urmatorii doi ani, ca e Fondul generos. acuma, nu mai comentez ca de anul trecut cind se gindeau la 6, 7 miliarde anul asta au trecut la 20; exista economisti, statisticieni, prezicatori care cunosc mai bine lucrurile astea. cert e ca stimularea ar putea fi benefica, tinind cont de faptul ca banii vor fi monitorizati.

PS: speram, totusi intr-un guvern mai capabil, care pe linga sprijinul extern (inevitabil) sa vina si cu solutii anti-criza. asa speram eu, deh.

Advertisements

2 thoughts on “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s