nebuneala, taicule…

mazariche si vint vrajmas de nu mai stii pe unde sa te pitesti. ceas de amiaza tirzie si cu toate astea intreaga suflare era astimparata – pesemne incuiata la adapost. m-am hotarit sa infrunt napasta, atit cit sa incarc o desaga cu de-ale gurii de la pravalia din colt si sa ma intorc repejor la caldurica.

am lasat oblonul inchis, parca nu mai aveam nici o tragere de inima sa ma mai uit pe fereastra la ce grozavie se infatisa. singur in casa, ce sa faci? torni o visinica, aprinzi pipa, mai molfai un biscuit si te gindesti la una alta. stii ca nimeni n-are dispozitie sa scoata nasul la aer pe asa vreme; e de prisos sa mai astepti vreo veste. asa ca dupa dezmorteala te scufunzi in lectura.

mai deunazi ai petrecut strasnic intr-o adunare generala cu citiva din tinereii stramutati de pe nenumarate meleaguri vestice in aceeasi urbe nemteasca, cu palavre, dantuiala iar somnul te-a prins altundeva decit acasa. dimineata nitica moare (“zeama” in Ardeal) de castraveti acri, suc proaspat de gref si-o tableta de vitamine, pentru dregere. daca nu era viforul asta, pesemne ca si-n noaptea de simbata am fi dat din coada pina tirziu spre dimineata. dar asa… suficient triumful pe saptamina in curs!

impartaseam degradarea treptata a simturilor cu un amic si ma bucuram totodata ca inca mai am balamale suficient de puternice pentru sfortari din astea.  s-au scurs luni bune de cind n-am mai supus organismul la caznele chermezei, asa ca acum – odata incheiat supliciul, gasesc nitel ragaz pentru adunarea gindurilor. nu, a nu se crede cumva ca din avintul asta pe uscat am suferit de vreo boala de mare; n-am ajuns pina-ntr-acolo. dar e lucru stiut ca la caz de excesiva buna dispozitie se da drumul la scandal iar efortul de peste noapte se rasfringe asupra madularelor a doua zi cind cu greu iti mai gasesti echilibrul. chestie de antrenament.

pina data viitoare, silentium et pax !

J. Majik & Wickaman – Crazy World

avertisment: drum’n’bass, nu e pentru toate urechile 🙂 exista si varianta Fonzerelli pentru timpanele mai delicate (trance-oriented)

Advertisements

2 thoughts on “nebuneala, taicule…

  1. ohoooo, ca tot ai mentionat de zeama de castraveti murati.. imi zice tata intr-o dimineata (vazandu-ma ca ocolesc papica si ma dau numai la castraveti), ” a fost o noapte grea, sa-i?”. inchei citatul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s