IT News la zi

HP anuntase inca de anul trecut, dupa achizitia EDS ~25,000 de concedieri, din care 9300 in EMEA iar restul in lume. azi a venit Microsoft cu 5000, din care 1400 incepind cu data de azi. Intel a declarat miercuri, 21 Ian. ca intre 5000 si 6000 de muncitori vor fi disponibilizati iar la IBM umbla zvonuri cf carora aprox. 800 ingineri software sint in vizor, 330 angajati din cadre, 280 de la Legal, 120 pozitii Senior, plus altii. ORACLE inca tace mîlc, desi am auzit ca ar fi ceva miscari si pe-acolo, mai cu seama unii manageri destul de high-level care si-ar fi luat talpasita. SONY a anuntat pierderi de ~3 md USD iar APPLE se bucura de crestere (1.61 md USD), in pofida crizei. SAP nu zice nimic, decit ca isi anuleaza evenimentul anual SAPPHIRE. citeva sute de angajati ai Yahoo ar avea si ei de ce-si face griji, cf. NY Times; curind se pregateste lasarea la vatra a citorva angajati si din ograda lui Jerry Yang & co.

cam nasol, nu? nu iau in discutie declaratiile fiecaruia dintre CEO-ul companiilor de mai sus, pt ca toate suna aproape identic. “sintem constienti ca vor fi multe persoane/familii afectate; ne concentram pe cresterea sustinuta a companiei si largirea segmentului de piata; disponibilizarea va aduce in vistierie XXX md. USD; concomitent vom imbunatati relatia cu clientii; etc, etc…“. am impresia ca toata criza asta s-a propagat si din prea multa panica. parerea mea.

Advertisements

5 thoughts on “IT News la zi

  1. de ce nu se incepe cu “disponibilizarile” de “sus”. adica, dai afara un CEO care face $25mil. (cel putin/an), si pastrezi 250 de angajati. Il dai afara si pe CFO, si mai pastrezi 150. Si tot asa. Daca jumate din “board” a fost concediat, se poate salva situatiunea. Sau ma rog, pt mare parte din cei aflati “in vizor”. Si apoi iei o tanara ambitioasa, dornica sa se afirme, ii dai $1 mil / an si sa vezi ce bine-ti conduce firma. Niste putori! Iti zic io. KKT CEO si KKT CFO & Company. Se simte deja de la middle management ca altceva in afara de golf nu stiu. Rupe-si-ar gatu. Gatu am zis!

    Na.

  2. ma duc sa mai desfac o bere ca m-am enervat

    ia uite ce-mi zice WordPress: “Postezi comentarii prea repede. Ia-o mai încet.” Care admin de server n-ai ce face la ora asta bah? Ia valea la culcare 😛

  3. iote-te cita activitate la ceas de noapte pe blog la mine! 🙂
    uitasem sa mentionez despre programele de reconversie profesionala asigurate de corporatii; poate intr-o postare viitoare. ideea e ca in cazul disponibilizarilor/restructurarilor exista 3 categorii de pozitii: cei care pleaca din start, cei care ramin cu fundul pe scaunul lor – asa-zisii “adopt & go” si mai sint aia carora li se vor lua interviuri pt a ocupa alt post in cadrul companiei. asa ca atunci cind se zice ‘taiem nspe mii de job-uri’ asta nu inseamna neaparat ca toata suflarea aia de mii de oameni dispare din companie. ma rog, chestie de nuanta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s