stinga sau dreapta?

nu stiu la ce croseu sa ne asteptam… ultimele estimari (ora 6, ora Romaniei) aratau un scor strins intre voturile obtinute de PSD si PD-L. printr-o minune si-o mobilizare de ultima ora s-ar putea rasturna situatia si impinge epavele iliesciene in istorie de unde sa nu mai iasa la iveala mult si bine. cum insa sansele ca un asemenea rezultat sa iasa la iveala tin mai degraba de o utopie si un wishful thinking al meu si-al altor citiva, mai bine ma uit la ce arata primele exit-poll-uri si ce se pare ca va rasari la orizont: PSD – a coborit putin sub 49% iar PD-L mai are nitel si ajunge la 30%. UDMR e in carti cu ale lor 6% care o sa-i aduca la guvernare. PNL e in jurul a 20% si isi vede spulberate visele de a-si impune premierul. (nu chiar; urmeaza negocieri)

cu Basescu presedinte si un guvern cu premier de stinga situatia o sa fie mai mult decit tensionata. iar in 2009-le crizei care sta sa ia amploare si sa loveasca si in plexul Romaniei, numai agitatia politica mai lipseste.

mai e o chestie: absenteismul masiv. desi prefer sa discut de cele mai multe ori despre ‘individ’ si psihologia individuala, cind vine vorba de Romania nu pot sa nu ma gindesc la un spirit colectiv de turma. iar turma, e lucru stiut, nu actioneaza mereu in beneficiul ei; ba din contra. asa ca, gindindu-ma la urmatorii 4 ani cu o umbra mare de pesimism, nu pot totusi sa nu tresalt voios in egala masura daca situatia din tara o sa stea prost, pentru ca atitia si-atitia tineri in miinile carora sta schimbarea aleg sa isi bage ghearele in fund si sa se scarmene dupa stie-naiba ce!, numai sa si le puna la bun folos nu. Bulgaria a pierdut finantare UE – prima tara care din istoria uniunii care este trasa de urechi la modul asta. Romania a scapat inca o data ca prin urechile acului. dar pina cind?

daca PSD-ul cistiga acum alegerile parlamentare n-o sa vedem decit cum Nastase Sapte-Case va reincepe sa-si plimbe aroganta prin Parlament iar toata sleahta de neo-comunisti sa-si continue nestingherita derularea afacerilor in detrimentul bunului mers al economiei. pentru ca sintem o tara de lepre, de-aia! si pentru ca atunci cind de vorbeste despre ‘romanism’ si ‘sentimentul unitatii’ noi nu ne putem gindi decit la cum sa ne sapam vecinul si sa birfim ca prostii orice vorba ne trece pe la urechi.

tara asta a cunoscut 60 de ani de prosperitate, atunci cind a fost condusa de niste nemti. tin minte acum citiva ani cind din partea UDMR candida Gyorgy Frunda – poate cel mai distins candidat la presedintie pe care l-am vazut de la ’90 incoace. dar in politica romaneasca nu se poate marsa pe competenta; acest termen, acest atribut este rezervat doar celor citorva elite care activeaza in cu totul alte organisme si care se feresc sa-si pateze imaginea cu corupti si trepadusi. si pina la urma-urmei sint de inteles.

halal popor, halal politicieni!

update: Potrivit exit-poll-ului realizat de INSOMAR, la comanda Realitatea TV, rezultatele estimative ale votului de azi sunt următoarele: Senat PSD+PC: 35,9% PD-L:31,1% PNL:19,9% Camera Deputaţilor: PSD+PC: 36,2% PD-L:30,3% PNL:20,4%

se stie – mouillé Steaua!, vorba aia…

intr-o nota mai pozitiva, tot e bine ca s-a curatat citusi de putin Parlamentul de laturi: PRM & PNG (Vadim & Becali) nemaiprinzind locuri, nici la geam nici in margine. iar in picioare nu e voie ;))

Advertisements

3 thoughts on “stinga sau dreapta?

  1. sunt total desprins de realitate… realitatea tv adica… pe psdisti insa, nu i-am avut niciodata la inima. uuuaaahh!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s