alo, feteleee! se-aude? :)

un nou episod din ‘Lumea in criza‘. azi – Romania vs. Restul Lumii.

buricul Pamintului – Romania, va ramine dezgolit pe timp de criza – pentru ca asa-i modelul, nu? ideea de mai sus se talmaceste prin urmatoarele: “Romanii renunta la haine dar nu si la mincarea buna”. mai-mai ca-mi vine sa zimbesc cu o doza mica de cinism, gindindu-ma la citeva elemente din anturajul meu carora le sint intesate dulapurile. in sfirsit s-au umplut rafturile! …dar nu si frigiderele.

cind toate celelalte tari au decis sa faca economii la consumul de gaze si electricitate, la noi statistica ne spune ca s-a renuntat la haine si electrocasnice. iarna in pielea goala dar cu burta plina.

interesanta abordarea romanilor privitoare la recesiune: 57% din respondenti au o perceptie buna/foarte buna asupra finantelor personale pe urmatoarele 12 luni. ma intreb totusi din ce medii de lucru fac parte acesti 57%… cunosc cel putin 10 indivizi care mi-ar spune “la noi in companie e cald si bine”, ignorind ce se intimpla in jurul lor. sa fie ei cei care populeaza rapoartele de fata? Bruckner n-a zis de pomana – “[…]fereste-te sa devii statistica.”

una peste alta, fiind inca o tara in curs de dezvoltare obiceiul consumatorului mioritic inca nu e adaptat la pietele occidentale. daca altii si-au schimbat comportamentul inca cu aproape doi ani in urma, in Romania trebuie sa se mai acutizeze criza pina cind boborul va ajunge sa constientizeze ca a consuma fara rost echivaleaza cu falimentul.

Advertisements

One thought on “alo, feteleee! se-aude? :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s