ca sa vezi

cit de bine a punctat Nietzsche: o femeie poate fi prietena cu un barbat, dar pentru ca relatia sa dainuiasca e nevoie de putina antipatie fizica.

time to fink about it…

update (la 5 zile distanta de la scriitura initiala): unul din primele ginduri care vine in minte e “ce se intimpla atunci cind dispare antipatia cu pricina? ce se instaleaza in loc?” pt conu’ Bobotan (si nu numai), nitica materie de rumegat – sau mai degraba o aplicatiune practica, urmare a panseului elaborat de Nietzsche.

avem, asadar un baiat si o fata. doi amici. se stiu de mult timp. in primul an s-au multumit sa schimbe reciproc pareri diverse; in al doilea el incepe s-o studieze pe amica si sa-i caute alte atuuri, pe linga simpatia debordanta. ii vede glezenele prea groase si nu-i plac, se uita la degetele ei si i se par prea noduroase – strimba din nas; se uita la nas (al ei de data asta) si il gaseste un pic lipsit de armonie in forma; mai apoi, il deranjeaza statura: prea ghindoaca. ramin ochii: sinceri, limpezi, zimbitori. amicitia continua. dupa al treilea an si mai multe intilniri, nasul incepe parca sa-si gaseasca un loc in toata configuratia feţei, armonizindu-se cu ochii si buzele carnoase. dupa al patrulea an parca nici gleznele nu mai sint atit de groase. ce se-ntimpla? a slabit? nu, la mijloc e doar o chestiune de perceptie. ‘necazul’ incepe atunci cind perceptia baiatului se schimba, iar antipatiile cedeaza locul exercitiului admirativ.

nu-i mai bine sa ramii cu antipatii de genul celor mai sus mentionate daca vrei sa pastrezi o amicitie? pentru ca trecind de la o relatie in care distanta insemna totodata si un respect reciproc la o apropiere care poate destabiliza toata orinduirea, risti sa pierzi totul.

ma intreb cite prietene i-au trebuit lui Nietzsche pentru a concluziona astfel? 🙂

Advertisements

3 thoughts on “ca sa vezi

  1. astea de fapt sunt ‘gandurile’ lui…. nu putea scrie la momentul respectiv dat fiind faptul ca era legat de pat. era un sclav al sexului si asta pt ca si-a deschis gura cand nu trebuia spunandu-i consoarte-i ca-i e antipatica. fizic.

    definitia mea…

  2. desigur. eu detin stangul. si uite asa putem forma o coalitie de dreapta-stanga vis-a-vis de ceea ce a zis nenea Nietzsche. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s