zee final battle

gata, ultima batalie intre Obama si McLame s-a consumat ieri seara. pentru cei care inca il sprijina pe mos (daca sint vreunii printre cei carora le-a ramas browser-ul deschis pe hermetica), tin sa-i anunt ca domnia sa se afla waaay behind Obama! si nu e de mirare cind il auzi vorbind; e de-ajuns o privire si-o analiza scurta a retoricii mereu combative a batrinului, dublata de grimase specifice unui ventriloc (o fi vreo pareza ori vreun defect inabilitatea de a-si misca buza superioara) care mie unuia imi lasa impresia unui om pur si simplu rau. punct.

mai jos, variatia cuvintelor cheie folosite de candidati in campania electorala:

hai sa ne jucam nitel…

cuvinte cheie – McPain: “America”, “want”, “people”, “business”, “taxes”, “know”, “now”, “need”, “got”, “going”, “money”, “health”, “Joe”

cuvinte cheie – Obama: “going”, “right”, “sure”, “get”, “president”, “want”, “people”, “now”, “think”, “health”, “make”, “tax”, “just”

…13 termeni pe care i-am vazut evidentiindu-se in analizele de mai sus. sa sintetizam:

McKane: “America wants people‘s money.” “Average Joe‘s business needs taxes now.”

Obama: “Damn right, sure I’m going to be elected president; this is just what people think of and want now!

Advertisements

2 thoughts on “zee final battle

  1. Devenit fan al dezbaterilor, n-am ratat ocazia aseara si am urmarit nu numai dezbaterea dar si analiza de dupa ”
    la rece”. Zice-se ca nea McCain s-a comportat mult mai bine decat in primele doua la un loc si ca asta i-ar mai fi adus nitel de voturi. Desigur, total de acord. A mai primit un vot in plus de la instalatorul Joe, pe care l-a mentionat de ne-au sarit capacele. Ar trebuit facut un “drinking game” cu dezbaterea asta. De fiecare data cand numele lui Joe este mentionat, sa luam o gura de alcool. Ne-am face pleasna dupa cateva minute. Ce echipa dom’le, ce echipa. Daca Sara Palin aduce referire la soocer moms la fiecare 3 cuvinte, McCain, ca un barbat ce e el aduce referire al ‘ai instalatori si depanatori pe nume Joe. Bai, luati-va-ti de mana si aruncati-va de pe pod. ‘Al dei zice Brooklyn. Obositilor. Nenea Obama pe de alta parte a intors si celelalt obraz. Daca in runda doi i s-a zis “asta”, in runda asta i s-a zis ca ar trebui sa calatoreasca prin Columbia inainte de asi da cu parerea. Dupa ce a intors obrazul insa, si scos un pic limba de sarpe zicandu-i lui McCain ca (si coane Sirbule tu ai regula asta chiar pe blog) intr-o polemica, dezbatare, se discuta idei, nu se arunca cu fraze legate de persoana. Galant, frumos, cu stil. Nota 10. Organizatorii insa cred ca nu si-au dat toata silinta apropos de calitatea piesele de mobilier. Scaunul lui McCain parea sa-i provoace o stare de disconfort, tradand niste expresii ale fetei demne de cea mai crunta diaree. Problema ar fi putut fi rezolvata dc s-ar fi montat un paravan intre cei doi a.i. nea McCain sa fie scutit de a afisa un zambet fals catre un cetatean negru despre care, Sarah Palin si alde au scandat ca e un terorist. Lasa ca i-ati terorizat voi pe alegatori care vor alerga la vot cu stampila purtand numele lui Obama.

  2. pe mine in toata dezbaterea asta m-au deranjat mai mult partizanii ideilor trimbitate de McCain & co. decit insasi persoanele direct implicate (i.e. republicanii cu pricina). iar aici am in vedere o serie de oameni de prin Romania care se trezesc peste noapte avocati ai creationismului, mari protectori ai familiei si sustinerii neconditionate a interzicerii avortului, de parca in persoana acelui veteran de razboi ar sta toata speranta intru moralitatea omenirii. peste toate astea, cind ideile de mai sus sint slobozite din gura unora ca Palin care jigneste insasi inteligenta atitor oameni, apai atunci incalc si principiile elaborate la Oxford si rabufnesc. ca nu ma las!

    sa ne revenim, zic! ca nu se cade pentru ca sa ne narvozam dintr-atita lucru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s