mea culpa si prostia unora

mi se atrage atentia in ultima vreme, sub forma de observatii amicale ori blinde trageri de ureche cum ca as fi prea acid in comentarii (mai cu seama cind vine vorba de Romania si de oamenii ori aspectele care mi-au pricinuit neajunsuri). in egala masura ca unele scrieri au substrat nu foarte bine delimitat, lasind usor sa se inteleaga ca motivele neplacerilor mele sint uneori esecurile in relationarea directa si pe viu grai cu anumite persoane (mai mult sau mai putin apropiate mie).

nu-i bine nici cind esti prea serios; risti sa pierzi audienta. ‘ai mai bine sa schimbam putin relieful: spre pilda – Palin & McCain cu America lor cu tot, ca tot sint la moda.

au sarit in sus familistii si activistii din domeniu cind au auzit nominalizarea guvernatorului Alaskai la functia de vice al Americii. daca pina acum erau putini cei care gindeau ca experienta de vataf al teritoriului elanilor te poate propulsa pe linga Casa Alba, iacata ca Mos McCain ii pune la respect pe pesimisti.

cind nominalizezi o persoana intr-o pozitie importanta ai in vedere experienta acumulata de aceasta de-a lungul anilor, completata de elementul de noutate pe care il aduce. aici sint citeva aspecte care merita atentie; bunaoara experienta duduiei Palin in politica externa. sa te tii! primul pas pe care l-a facut domnia sa in dezvoltarea relatiei cu strainatatea s-a intimplat la fereastra casei, de la care isi saluta constant vecinii de peste mare – recte, rusii. urmatorul a fost pasaportul pe care si l-a facut anul trecut. da, da – nu rideti, nu doar romanii au stat (si inca mai stau) in limita granitelor lor; se intimpla si la case mai mari.

asadar proximitatea d-nei Palin cu Rusia este un motiv suficient pentru a o nominaliza la a 2a pozitie in stat. parca s-a cam intins nonsensul, nu? inainte de concluzie, inca o serie de elemente abracadabrante: adepta a teoriei Creationismului, madama sustine introducerea in scolile americane a studiului obligatoriu al subiectului. intr-o societate modelata din ce in ce mai mult pe principii stiintifice, un traditionalist din Alaska gaseste de buna-cuviinta sa educe generatiile viitoare in spiritul dogmatic al Evului Mediu, punind parca din start frina progresului intelectual. pina la urma nemultumirea mea nu se rasfinge asupra persoanei in discutie – chiar defel! insa urmarind reactiile din presa, diverse forumuri ori bloguri unde militanti ai feminismului si valorii familiei in societate trimbiteaza cu aplomb in favoarea deciziei lui McCain, stau si ma intreb in nemernicia mea daca oare intreaga orinduire sociala e anapoda ori felul meu de-a fi este chiar atit de sucit?!

inca nitica cucuta despre Palin, ca nu m-am domolit. nooo, ca m-am aprins! tocmai ea, care – vorba aia, traieste laolalta cu vietuitoarele pamintului (grizzly, elani, marmote, pîrşi, iepuri, vulpi etc.), le vede de la mansarda cum ii calca batatura – tocmai ea s-a declarat deschisa forajului in Arctic National Wildlife Refuge, cu toate ca insasi batrinelul de-a nominalizat-o s-a pronuntat acum citiva ani impotriva proiectului. acum, ce sa mai credem si despre integritatea veteranului cind vine vorba de protectia mediului, din moment ce acorda credit unor astfel de planuri regionale. raminem in acelasi regn animal, ca sa vedem cum macelul populatiei de lupi din Alaska a fost patronat de insasi madam Governor, care a aprobat fonduri de $400.000 pentru o campanie de reducere la tacere a haitelor cotropitoare. razboiul impotriva faunei locale s-a dus pina la Tribunal, unde Guvernul Federal s-a trezit intr-o buna zi citat la bara, facindu-se vinovat de afisarea pe lista animalelor pe cale de disparitie a ursului polar. Guvernul asta, si el, chiar nu si-a dat seama ce impact ar putea avea decizia lui? aparent, nu; nimeni de-acolo de sus nu s-a gindit ca masurile de protectie ale lui Fram ar ingreuna productia locala de gaze naturale si-ar incetini dezvoltarea petroliera in Alaska. noroc cu tanti Sarah, ca i-a mai trezit la realitate.

traind intr-un mediu racoros, cu inuiti prin preajma care – vorba aia, nu se stie niciodata cind abat spiritele Pamintului asupra ta, madam Palin s-a gindit totusi acum citiva ani ca n-ar fi rau daca ar tamadui-o un vraci african si i-ar turna cu unguent pe crestet, ca s-o fereasca de vraji. da, taicule – uite pe cine nominalizam noi la Casa Alba (putem sa extrapolam nitel, nu? si sa intindem coarda pentru ca, la urma-urmei, dintr-o functie vice-prezidentiabila ajungi, totusi la un moment dat sa tii locul si sefului tau direct. comentariile de sub filmulet vorbesc de la sine).

am mai zis-o – bag de seama ca odata cu experimentul din Elvetia au scapat slobode o mina de particule tare daunatoare (electroni, prostoni, bizoni – vezi cazul de mai sus).

pe final, sa-i multumim si pe laici: Palin nu tine cu avortul si nici cu ‘dosnicii’ (dereglatii societatii), asa ca in sfirsit v-ati gasi un sprijin in administratia americana.

uite de-aia ma framint eu si-mi creez nervi la stomac, pentru ca vad cum zi de zi iau nastere specii din astea cretinoide care reusesc sa mobilizeze mase intregi de oameni cu discursuri traditionaliste, axindu-se pe valori chipurile apuse si mizind pina la urma pe naivitatea electoratului. sora cu prostia si naivitatea asta…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s