Grand vin de Bordeaz;szlcubopl,//…@4T4trffv

…asta – Grand Vin de Bordeaux, ca nu mai gasesc tastele

pentru ca ultima oara ramasesem aproape de granita franceza, iacata-ne saptamina asta, inainte de a intra pe tarim napoleonian, cu “Vunil Saptaminii”. ma rog, ati inteles voi. ‘Grand Vin de Bordeaux‘, Château de Seguin, 2006, partea mea pe saptamina-n curs, ca-s generos.

vinul asta s-a batut prin 2000 vreo 3 runde cu niste oenologi de vaza, pina ce a luat medalia de aur pentru cea mai aromata licoare – ‘la tête de cuvée‘, vorba aia. noi am incercat, iar acum ne dam cu parerea. iar parerea e impartita. pe de-o parte, daca il gusti imediat dupa ce-ai inlaturat pluta, ai putea avea impresia ca mesteci nisip de plaja. daca insisti, incepi sa te obisnuiesti cu gustul. daca torni o masura de cola si 3 masuri de vin, atunci incepi chiar sa zimbesti. dupa ce nu mai poti de-atita ris, ajungi sa vezi ca sticla e goala. si-atunci ce faci? te duci in oras, ca tocmai se tine ‘Stuttgarter Weindorf’ – pre limba neofitilor “Festival de vin”. unde completezi cu ce are landul nemtesc mai bun. si are, ca nu degeaba sint dealurile imprejmuitoare pline de vita nobila. aici insa, sint alte licori – specialitati locale, mai mult ‘trocken’ decit ‘halb-trocken’ (nisipoase vs. semi-nisipoase) asa ca mai bine iei o sticla de roze, ca sa impaci si capra, si varza.

dupa parcursul asta gustativ intins pe durata a citorva ore, completat de o salata de vinete, niscaiva rosioare, piinica la vatra si brinzica fetta, simti cum muschii gitului nu mai vor sa-ti deie ascultare, asa ca te indrepti incet dar sigur inspre cel mai cald asternut (care daca nu-i la tine acasa, atunci e la adapostul celui mai bun prieten, care te primeste cu bratele deschise). clipesti de citeva ori, plescaiesti pofticios dupa inca o dusca, apoi te lasi purtat de mos Ene pina dimineata cind… cind, ce? garçon! inca una mica la baietii!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s