faima la romani

faima la romani, e raspindita de tigani. tiganul – semi-nomad prin definitie, circula. cum circula, cum isi lasa amprenta, iar amprenta asta e de multe ori sinonima cu ‘romanii’.

asa s-a intimplat si de curind cind, o mina de ciori de pe linga Brasov (bag sama ca e vorba de vreun stol de prin Sacele, nu sint sigur) – o mina de ciori, ziceam  – a luat-o la pedalat calare pe bicicleta tocmai hat! din Paris inspre tara noastra. si cind zic ‘pedalat’ ma refer la noile biciclete montate pe rasteluri de primaria pariziana, ca sa mai decongestioneze traficul.

a vazut tiganul nostru bicicleta fara lant – ce si-a zis: “praleo, sui’te sus pa ea si ad-o sub coviltir c-o lom cu noi sa-i dam cadou lu’ hala micu'”.

s-a intimplat ca niste turisti i-au fotografiat pe cocalari cu trofeul la picior, asa ca a mai ajuns Romania de pomina inca o data in presa internationala (de parca pina acum am fi fost foarte laudati).

ptiu! ‘r-ati ai naibii sa fiti cu apucaturile voastre cu tot!

nota: si, ca sa vedem cum scriu unii prin Franta despre noi, iata o mostra:

“On imagine la stupeur d’un photographe français qui visitait un village de la région de Brasov, en Roumanie, quand il a aperçu un… Vélib’ parisien. Le jeune «propriétaire» du vélo volé était très fier, paraît- il, de sa monture, mais peu disert sur sa provenance. Un commentateur français de matchs de football s’est fait récemment taper sur les doigts pour avoir traité les joueurs roumains de «voleurs de poules». Il aurait dû dire «voleurs de Vélib’»”

Advertisements

2 thoughts on “faima la romani

  1. coane sirbule, lasa bre, mai ia o gura de visinata. un lucru e clar… romania mai trebuie sa scoata un “sex tape” cu laura andresan si vreo personalitate politica europeana si gata, le-a facut pe toate.

    curatenia trebuie sa inceapa de acasa. parerea mea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s