iPhone sau n-ai Phone?

daca pina acum am lasat subiectul legat de iPhone 3G netratat asta nu inseamna ca l-am ignorat in totalitate. pe linga toate astea, masinaria de Marketing a Apple a functionat si de aceasta data perfect, reusind prin doar citeva anunturi bine plasate sa mobilizeze o masa intreaga de tineri super-entuziasmati care au ridicat vinzarile la 1 milion de exemplare in 3 zile de la lansare.

cozi care nici a doua zi n-au contenit au pus lumea pe jar; iar jarul i-a fript pe unii pentru ca in State (si pare-mi-se ca si in UK), imediat dupa achizitie au fost probleme cu serverele AT&T a.i. boborul n-a putut sa-si activeze pretiosul. au trecut citeva ore, telefoane de la ziare importante, intrebari, chestionari, Apple a aruncat pisicul in curtea AT&T iar AT&T si-a facut mea culpa si intr-un final a apasat pe restore iar plingaciosii s-au vazut butonind la ecranul tactil. slava lui Steve Jobs!!!

nu ma mai leg in detaliu de ce poate si ce nu poate noul iPhone – zic doar atit: GPS-ul nu poate fi folosit cum cred unii din masina – precum TomTom ori iGo, lipseste optiunea de expediere MMS-uri, transfer de fisiere, slot pentru SD-Card iar pretul este in continuare prea ridicat. da, in Germania poti intra in posesia aparatului contra sumei de 1 EUR. pentru facilitatea asta, T-Mobile are insa grija sa-ti puna sub nas o hirtie pe care scrie mare si lat: “contract pe 2 ani de zile, tarif 89 EUR/luna“, la care se mai adauga 1000 minute/luna in orice retea, 0.09 centi/minut cind sari calul, 300 SMS-uri, si un tarif fix pentru transferul de date (aici imi pare rau ca inca nu am reusit sa talmacesc scrisul ala mic din footer-ul paginii, pentru detalii suplimentare; in orice caz, orice MB care depaseste limita impusa de operator e apoi taxat fara mila cu 0.49 centi).

fiind un pic avid dupa tehnologie nu pot spune ca nu m-ar incinta sa pun miinile pe formele unduite ale fructului astuia. insa in egala masura ma gindesc ca nici cel mai ieftin abonament impus de intelegerea Apple + T-Mobile nu satura nevoia de imbinare a pasiunii fata de tehnica de calcul cu noile tendinte.

o veste buna vine de la unul din cel mai bine informate blog-uri IT – ZDnet, care ne anunta frumusel ca grupul manechinelor care consuma doar apa plata cu lamiie saluta… aaa, asta era o reclama mai veche… ziceam ca ZDnet anunta ca iPhone DevTeam (formata din asap18, bgm, Bugout, bushing, c1de0x, chris, dinopio, drudge, Fred_, ghost_000, gray, iZsh, jim–, kroo, MuscleNerd, netkas, np101137, penisbird, planetbeing, pr3d4t0r, pumpkin, pytey, roxfan, sam, saurik, Turbo, w___, wizdaz, Zf), dupa zeci de ore nedormite si schimburi neintrerupte a reusit trinteasca bootloader-ul OS-ului iPhone a.i. sa-l faca disponibil unei arii de retele mobile practic nelimitata. acum vine unu pe nume George Hotz (nume de filistin, sa moara Hector!), fost membru iPhone DevTeam care dezminte hype-ul fostilor colegi, replincind sec: “iPhone 3G nu a fost deblocat, inca nu exista virusache destul de istet ca sa se ia la bataie cu noile metode de protectie ale aparatului”. ei si? mare brinza. asta nu inseamna ca nu o sa apara, nu? ei bine, si cind o sa apara oficial un exploit din asta ‘hotz’ bai Hotz, ei bine atunci poate ca o sa scot si eu din buzunar o oaresce suma ca sa pun mina pe tactilul de la Apple si sa ma joc cu iconitele alea ca pisoii lui Creanga care crapau jucindu-se cu motoceii! :))

pentru interesati, un review al 3G-ului recent si updat-at constant se gaseste aici. restul informatiilor tin loc de:

  • din ciclul “mici ingineri, mari sperante“, cum se desface si se imbina la loc un iPhone
  • 10 aplicatii preferate ale unui utilizator obisnuit
  • prezentarea simpla dar eficienta a oficialilor Apple; urmarind-o ai pune imediat sosonii in picioare si-ai fugi pina la cel mai apropiat dealer T-Mobile, O2, Orange, AT&T (functie de tara) ca sa semnezi contractul. stop! 29 EUR (cel mai ieftin abonament) x24 luni = 696 EUR (plus 169,95 cit platesti pe iPhone 3G 8GB negru = 865.95 EUR. la care se mai adauga setea de convorbire, taxata aferent).
  • cum sa faci capturi de ecran cu iPhone-ul tau

mai multe pe masura ce mai lucreaza cracker-ii 🙂

update: demo al Pwnage Tool 2.0, iPhone jailbreaker-ul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s