Casa lu’ X

ce a inceput ca o cercetare, acum se pare ca s-ar concretiza in realizare. pina mai acum doua saptamini am vazut 3 apartamente, iar regula spune ca inainte de a te decide asupra unei achizitii trebuie sa analizezi cel putin 3 oferte. a 3a s-a petrecut de curind, iar in momentele care urmeaza – mizind pe o cadere de comun acord cu banca – ma pregatesc sa pun pecetea pe contract…

apropitar? nu suna rau, mai cu seama dupa atita preumblare cu bocceluta prin Bucuresti… si chiar de nu iese pasenta, macar acum stiu cum stau lucrurile cu imobiliarele prin Germania (ma rog, in zona in care locuiesc actualmente).

stabilimentul vizat e intr-o casa veche, cam cum sint majoritatea prin centrul Stuttgart-ului, insa bine intretinute, rezistente – doar au trecut printr-un razboi mondial. 3 camere juma’ (o camaruta situata intre dormitor si balcon, a carei destinatie poate fi ori un coltisor IT in care sa-mi pun toate divaisurile ori peretele despartitor se poate darima si, astfel lungi dormitorul).

dpdv financiar-contabil activitatea in .de se deruleaza destul de repede. pe scurt: vezi apartamentul, il pozezi, vorbesti cu imobiliarul (ori direct cu proprietarul), el iti prezinta toate colturile, ramine sa te mai gindesti, sa analizezi, iar peste doua-trei zile maxim ii dai un telefon si-i spui “dom’le, e ultimu’ pret?” “depinde la ce va ginditi dumneavoastra.” “pai ma gindesc la pereti, ca nu le-ar prinde rau nitica stropeala, apoi la parchet – o raschetare ca, deh…” “sigur, putem discuta si cobori pretul cu 1000, maxim 2000 EUR pe care-i puteti investi in renovare”.

discuti, coboara pretul, apoi se face vizita la banca – bei un pahar cu apa/ceai/cafea ca banca te place, doar esti client, semnezi ce semnezi (e bine sa iei cu tine un talmacitor din .de in .en), peste doua zile mergeti la notar sa parafati toate fituicile, isi mai ia si ala citeva mii de eur (partea lui pe ziua in curs, ca-i generos), apoi dureaza cca 4 saptamini pina ce proprietarul/imobiliarul primeste banii de la banca. apoi ti se inmineaza frumos cheile si… atentie la scari, ca-s in spirala iar povirnisul pina la et. 3 e abrupt, alcoolemia crescuta, asa ca suni un prieten. sa te duca acasa la el. hic! – asta e un scenariu posibil si nu unu’ gata petrecut; zilele ce urmeaza vor defini urmarile –

Advertisements

2 thoughts on “Casa lu’ X

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s