de prin lume

povesteam mai demult, cam pe la sfirsitul lui Aprilie cum ca m-ar interesa deznodamintul primului tur al alegerilor locale din Romania. a venit si 1 Iunie, iar odata cu ea si votantii la urne. mari surprize nu s-au inregistrat, poate doar Oprescu care – pornit din candidat cotat cu prima sansa la Primaria capitalei, a iesit pe locul II, dupa ‘buldog’.*

nu pot sa nu remarc campaniile fatise duse de presa in favoarea PLD-ului – mai cu seama Cotidianul, care prin vocile lui Ioan T. Morar, Doru Buscu & co. (datatori cu subsemnatul si la Catavencu) i-au tavalit pe ceilalti candidati prin toate noroaiele. pe Blaga, mai putin. ce s-a auzit de el? ca e ‘buldog’, ca e sustinut de Basescu, ca are o avere deloc neglijabila (cel mai bogat dintre toti candidatii la Primarie), si cam atit… restul contra-canditatilor – toti o apa si-un pamint. (nu ca afirmatia ar fi deplasata, insa inechitatea in lupta tine de citeva reguli elementare ale unei polemici civilizate) in fine…

avem confirmati pe Boc la Cluj inca din primul tur, pe Johannis in Sibiu (~87.1%), pe Mazare in Constanta (ori constantenii sint boi, masochisti sau mina-n mina cu leguma), pe Ciuhandu in Timisoara iar in restul oraselor importante – turu’ doi.

in Bucuresti deja sint semnale din partea PSD-ului care isi va sprijini neconditionat in turul 2 oaia neagra plecata din rindurile sale pentru a candida indepentend, Vadim – hop si el, da-i cu gura impotriva partidului basescian si anuntindu-si suportul pentru acelasi candidat (nu-i exclus ca tribunul sa-si doreasca o pila pe linga doftor, stiuta fiind starea de sanatate mintala precara a acestuia), iar Gusa… ei bine Gusa, despre el nu se aude nimic deocamdata. pesemne va mai aparea Lavinia Sandru prin presa ori pe la TV, dind din cioc cum au mai dat ei peste niste neregularitati in desfasurarea alegerilor – ceea ce le-a afectat (inevitabil) sansele lor de a accede la cirma urbei bucurestene.

pina atunci, sa stam cuminti si sa vedem ce s-o mai petrece.

pe-aici prin Stuttgart nu se desfasoara nici un soi de scrutinuri, lumea e preocupata de ziua copilului – s-a umplut centrul de jucarii si atractii pentru aia mici: un tir mare pe care l-am botezat “PS3 lounge” adapostea citeva terminale dotate cu console Play Station, iar linga el alt camion mai mic ca dimensiuni binevoia sa-i pofteasca pe amatori la o partida de Wii. Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! imi place consola aia :)) animatie mare p’in tzentrum, asa cum sade bine oricarei urbe.

*update: rezultatele partiale il confirma pe Oprescu cistigator al primului tur de scrutin: Oprescu – 30.52%, Blaga – 27.68%.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s