buna-i berea, nu-i ca vinu’! (drept la replica)

conul Bobotan a inaugurat acum ceva vreme o rubrica: “unapezi”. cu alte cuvinte ne prezinta in fiecare zi cite-o bere. eu, copist din fire ii urmez exemplul insa schimb o variabila: “berea”. in cazul meu va fi ‘vin’. nu din genul Basescu (“vin la primarie!” – campania 2000 si ceva parca, an nefast), ci din genul ‘butuc’.

asadar avem astazi “Sangre de Toro“, cu singe-n… ma rog, din Catalunya. e un soi relativ recent, primul must itindu-se pe la 1954, dupa ce Miguel Torres a bagat la storcator soiurile de strugure cele mai de vaza din regiune – pe numele lor ‘Garnacha’ si ‘Cariñena’ pentru a vedea ce are sa iasa. ei bine, din carcalatele asta imaginat de Miguel pare-se ca pina la urma s-a nascut o licoare chiar placuta la gust iar catalanul nostru, mindru pina-n miezul madularelor de isprava sa a botezat vinul “Sangre de Toro”, un tribut adus batrinului Bachus – despre care se stie ca mai era supranumit si “Fiul taurului” (cu alte cuvinte – vitel). desi in aparenta ‘vitel’ ar putea simboliza slabiciune si teama, licoarea rosie din recipient contrazice metafora, cele 13,5% grade trezind de fapt un soi de sentimente deloc asemanatoare cu frica. ba din contra, as putea spune, stimulii pe care societatea ii simte gidilati sint din alte regnuri.

producatorii recomanda: a se servi alaturi de fripturi, paellas si bucate traditionale de munte. consumatorul zice: “merge si la temperatura camerei – oricare ar fi ea, cu un turron cu nuci, companie de sama, chef si voie buna.” bine, bineeee!

st.jpg st_2.gif

 – va urma – am eu grija

Advertisements

5 thoughts on “buna-i berea, nu-i ca vinu’! (drept la replica)

  1. salut initiativa. inlatur de asemenea fesul si in fata vinului, ghiurghiuliu sau nu. vinul rosu il prefer servit alaturi de friptura, langa o pereche de pulpe sa fiu mai exact (ceas cu cuc). interpretarea o lasam la longitudinea cititorului. pana una alta, hai noroc! io cu bere, tu cu vin, dar amandoi la primarie.

  2. si tu Brutus!! … postezi poze cu bautura pe blog?
    Vad ca se formeaza o fratie masculina pentru asta, si Bobo posteaza poze cu bere.
    Sa inteleg ca va e dor la amandoi de o betzie serioasa, ha?! 🙂

  3. naaa, noi – muritorii, vorbim cu pasiune despre lucrurile (aparent) mici, minuscule, insignifiante dar care ne coloreaza in mod placut existenta! aia-i… cit despre ‘betie’, e normal sa fie ‘serioasa’; ai mai vazut tu undeva betie neserioasa? orice fapta trebuie facuta cu discernamint si simt de raspundere. dor de betie serioasa nu ne e – ne e dor doar de o betie impreuna 🙂 adevar graiesc, nu-i asa?

  4. subscriu. nu stiu la ce-am subscris dar cert este ca avem un beer log gratie conului Iancu care ne tine motivati pt urmatoarea intalnire. punct.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s