the book of life

unul din cele mai ambitioase proiecte cu bataie lunga (definitivarea lui urmind sa aiba loc in 2017) a fost dezvaluit mai deunazi. despre ce este vorba: primele 30,000 de pagini dintr-o enciclopedie online care va insuma informatii detaliate despre toate cele 1,800,000 specii de animale de pe Terra. e ceva!

astazi i-am testat resursele, in cautarea unui animal drag mie –  Muscardinus avellanarius (a.k.a. pîrşul de alun). rezultatele cautarii m-au multumit, mustatile rozatorului regasindu-se pe site. pentru mai multe detalii exista si o sectiune cu harta Terrei in care sint subliniate arealele speciei pe care o cauti.

eol.gif

curiosii care vor sa vada ce-o sa le rezerve enciclopedia in viitor au la dispozietie o sectiune multimedia dedicata.

una peste alta, ecourile scrierii din ’93 a unui biologist de la Harvard pare-se ca au inceput sa prinda contur iar in citiva ani n-o sa mai trebuiasca sa stergem de praf atlasul ci doar sa batem la masina un www.eol.org pentru a vedea cum arata echidna, cum maninca bursucii, cum se imperecheaza narvalul si cite alune rontaie anual un pirs.

la mai mare!

Advertisements

2 thoughts on “the book of life

  1. Bravo lor, o idee laudabila. Iar eu, curios din fire si dornic sa descopar lucruri noi, m-am aruncat cu degetele inainte si am tastat, in minunatul browser, http://www.eol.org. Iar rezultatul.. “We are currently experiencing an extremely high volume of traffic on our web site. As a result,
    you may have difficulty accessing our site. Our apologies for the inconvenience. Please try again soon.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s