lipsesc un pic din portativ si vad ca se intimpla o multime de evenimente… demonstratii in Serbia, Oscaruri, Nastase revine in prim-planul PSD-ului, clovnul de Sarkozy da iar cu muku in fasole (casse-toi alors, pauvre con!, catre un fermier) iar in Germania aceeasi liniste si ordine nederanjate de nimeni/nimic…

mi-e frig, scot nasul afara si ma ia cu tremurici. in Atena era vreme de tricou, soare placut peste tot, pomi infloriti numai aici vad ca e innorat si nici macar vorba de adiere de primavara. orasul, per ansamblu e cam aglomerat, iar traficul aduce nitel cu experienta bucuresteana. zonele mai alese sint inspre ruinele de pe Acropole ori pe linga cite un edificiu antic, de unde scoti din buzunar 5, 6 euroi pe-o cafelutza. ruinele insa fac toti banii (12 euro pe un bilet care-ti da access la intregul complex de pe Acropole (urias ca intindere)). cind stai sa te gindesti ca acum 2000 de ani unii oameni isi construiau temple impunatoare din marmura in care filozofau, in timp ce alte popoare mai paduretze se alergau cu ghioaga n-ai cum sa nu pici nitel pe ginduri si sa te minunezi.

dupa o noapte de cascadorii prin oras si-un somn iepuresc simbata cu soarele ei puternic nu ne prea coafa, asa ca am tras repede la o cafelutza, ca sa ne dregem. prin oras – politie si jandarmerie de paza pe la citeva banci, semn ca se sesizase careva cu privire la vreo declansare de explozibil (cum se intimpla in ultima vreme din pricina unor anarhisti de prin partea locului). am adastat la o cafenea unde fauna zonei n-a intirziat sa apara (metisi, pakistanezi, bangladeshieni, zimbabweeni) si sa te imbie cu CD_uri, genti Vuitton, Paco Banane, Bucci, Dolce & Babanna. la cel mai indepartat si suav sunet de sirena isi adunau cu totii cearsafurile si-o tuleau pe dealuri.

drumul pina sus la Parthenon il faci usurel pe scari, si din loc in loc te opresti sa admiri panorama Atenei… un cuplu stationat si el ca sa imortalizeze peisajul se auto-sesizeaza la auzul limbii romane si-si trag repede gentile mai aproape. pina la templu mai avem nitel – hopa-sus! si iacata-ne dind mina cu zeii…

untitled_panorama011_resize.jpg4_resize.jpg7_resize_resize.jpg

ath_04_resize.jpgath_07_resize.jpg1_resize.jpg

…mai multe pozne pe album

primavara si soarele ala din Grecia m-au pus pe ginduri… pe ginduri si pe amorteala. vreau sa vina primavara, sa vina Pastele, sa mergem acasica la un ou ‘schiert’ cum zicea nea Marin, apoi sa vina si vara si sa mergem intr-un concediu si mai lung iar dupa asta sa ne odihnim si-apoi s-o luam de la capat (i.e. caldura, amorteala, leneveala).

ar mai fi de vazut Santorini, Meteora si-alte citeva insulitze grecesti. sa vedem cum ne-om organiza mai tirzior si, poate le-om bifa si p’astea.

ma duc sa-mi fierb niste paste…

Advertisements

One thought on “

  1. Felicitari pt escapada. Grecia n-a fost niciodata pt lista mea de prioritati, nu stiu din ce motiv. Dar subit mi-ai trezit interesul intr-ansa. Asadar, adaugata fiind la capat de lista, poate intr-un viitor indepartat vom pasi si pe bucatica aia de istorie. Acele gasti insa de mercenari stradali, acei 99% ambulanti si 1% vanzatori, ciudat sau nu, erau si pe strazile Vaticanului / Romei. Si da, Gigel venea cu Alfa Romeo, si fluiera de-i plesneau corzile vocale iar musterii isi mutau cearceafu de la Sf Petru, la Spanish Steps, la Fontana di Trevi, de acolo la Pantheon, si de acolo la Acropole toma’ la Toma Grecu. Civilizatia ia o intorsatura ciudata; ne salbaticim, nu ne civilizam. Progresul inseamna de fapt declin. E bine deci sa surprindem lumea cum e acum; mai un snapshot mai o cafeluta la un colt de strada linistita. Spor la calatorit, la cat mai multe snapshot-uri (si shot-uri) si sa pastem cu totii cate-o salata, alaturi de un ou (fie el si fiert) atunci cand va veni vremea.

    Corpore sano. EGO Bobotan sermo is

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s