mare, mult si greu

s-o spunem pe sleau – fotografia panoramica e pretentioasa. pentru ca sa iesi din anonimat cu o astfel de lucratura iti trebuie – pe linga talent, si un echipament rezonabil. ca te poti ajuta si de o camera de buzunar sa faci 3 poze pe care mai apoi sa le ‘lipesti’ in Photoshop, asta-i alta caciula. dar cum ar fi sa scoti o panorama dintr-un singur click?

sa luam exemplul de mai jos:

peisaj montan completat de fauna locului. reclama ne imbie si ne face curiosi: o singura apasare de buton si gata! avem 180° de poza care masoara pina la 160 de megapixeli (?!?!) mai, sa fie…

acum vin explicatiile: vrei aparatura de inalt nivel? scutura-te matale binisor de $ 34,000 (versiunea de studio a aparatului) ori $ 36,ooo (versiunea portabila), baga-i in contul elvetienilor de la Seitz, apoi apuca-te de fotografie panoramica. greu? as; e doar o impresie. cind te gindesti la cit de hoţ e device-ul asta nou, mai-mai ca-ti vine sa faci pasul spre achizitie. auziti aici: functioneaza aproape ca un computer la purtator; te lasa sa selectezi pina si sistemul de operare (Mac OS, Windows, Linux). e compatibil cu retelele Ethernet iar inginerii l-au dotat si cu conexiune WLAN. ca sa distingi bine detaliile te poti ajuta de un ecran LCD 640×480 (cu capacitati de zoom, editare si inca multe alte jucarii).

eu astept sa se ieftineasca dupa ce o incepe productia in masa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s