pax


“ambient house” e un stil inventat de baietii de la The Orb, de care-mi aduc aminte inca de cind eram ceva mai tinerel – sa tot fie vreo 15 ani de-atunci, si auzeam pentru prima oara o serie de acorduri cuminti de pe primul album al trupei – The Orb’s Adventures Beyond the Ultraworld (cele mai notabile au ramas ‘Little Fluffy Clouds’ si ‘Spanish Castles in Space’). sporadic mi-au mai picat in mina melodii de la KLF (al caror ‘The Chillout Album’ ramine piesa de referinta in muzica de gen), Brian Eno, Pete Namlook, Aphex Twin cu care mi-am completat colectia de sunete linistite.

ascultind acum ultima gaselnita a celor de la The Orb nu pot decit sa ma gindesc la inceputurile muzicii asteia care induce o perfecta stare de relaxare, combinata cu reverie, eliberare totala, uitare si culminind cu o pace atot-cuprinzatoare: The Art of Chill, al 4-lea album din colectia label-ului de IDM – Platipus, mixat asta data de nimeni altul decit Dr. Alex Patterson himself, cu bucati culese ‘cu mina’ din buchete cele mai de seama (Brian Eno, David Bowie – Warszava (ce hit!), Transmission, Penguin Cafe Orchestra, amongst many).

The tunes on this CD need no intruduction, just two ears and a human with a love for the chilled things in life, here is Art of Chill 4! crack open a chilled Guinness and think on…Alex Patterson/The Orb

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s