nu-i român ca arianu’ da’ nici neamţ ca braşoveanu’

daca in .ro se zice ca nu-i oras care sa nu adaposteasca macar o familie de moldoveni, iar despre evrei se zice ca-s raspinditi pretutindeni, cam asa se poate spune si despre romani – ca-i gasesti peste tot pe unde te-ai duce in strainatate.

dar sa gasesti la tine in birou, in acelasi departament un roman din acelasi oras asta e mai greu de crezut. faceti cunostinta cu Camelia – brasoveanca, fosta eleva la Honterus (alooo! nene Staiculescule, se-aude?), plecata din urbe in urma cu 2j de ani. (acu’ are 33) le mai rupe bine pe romaneste, desi n-a mai calcat pe-acolo de 15 ani.

cine zicea ‘amara cafeaua in tara straina’? uita-te la Germania – la tot pasu’ dai de metişi, caucazieni, afro-americani (ca sa fim ‘politically correct’) – negri d’aia de aprinzi lumina ca sa distingi o trasatura pe fata lor, asiatici (indieni, pakistanezi, coreeni, chinezi, cambogieni, japonezi, vietnamezi), europeni – toate natiile. unde-s arienii? fiti pe pace, sint destui.

Advertisements

2 thoughts on “nu-i român ca arianu’ da’ nici neamţ ca braşoveanu’

  1. Adevarat graiesti taicule suntem raspanditi peste tot – ca solobanii! Am intalnit in Horsens DK, in Lindau DE, in Orleans FR si mai peste tot pe unde am trecut cel putin cativa romani dusi.
    Nomazi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s